Veeti Salmisen kolmen päivän urakka toi kolme mitalia

0
Veeti Salminen

Someron Esan Veeti Salminen urakoi ikäkausimestaruusuintien aluekilpailuissa Salossa yhteensä kymmenen starttia 12-vuotiaitten sarjassa. Aluekilpailut uitiin samanaikaisesti seitsemällä paikkakunnalla.
Veeti Salminen ui kisojen ensimmäisenä päivänä 100 metrin rintauinnin aikaan 1.26,08, parantaen ennätystään reilusti. Valtakunnallisesti hän oli 100 metrin rintauinnin kokonaistilastossa kahdeksas. Seuraavana päivänä hopea kirkastui kullaksi, kun Salminen ui 50 metrin rintauinnin uudella ennätyksellään 39,33. Aika oikeutti valtakunnallisesti sijalle kolme.
Viimeisen kisapäivän iltana somerolaisuimari kruunasi täydellisen viikonloppunsa 50 metrin perhosuinnin hopeamitalilla. Uusi ennätys on nyt 35,76. Aika oli 12-vuotiaitten poikien sarjan 50 metrin perhosuinnin kokonaistilaston kymmenes.
– Nuoren uimarin kisaurakka oli raskas, mutta antoisa. Omat ennätykset parantuivat kaikissa kymmenessä startissa. Lahjakkaasta ja innokkaasta uimarista on kasvanut kova ja motivoitunut harjoittelija, joten nämä uinnit ovat vasta esimakua tulevasta, kommentoi Salmisen valmentaja Aku Lehtonen.
Lehtosen lisäksi Veetiä valmentaa hänen isänsä Pasi Salminen.