Somero-lehti 29.11.1988

Kuusi kierrosta tappioitta miesten kolmossarjassa selvittänyt Someron Pallo oli vailla mahdollisuuksia kun verkon toiselle puolelle asettui paikallisvastustaja Voima. Lauantaina pelatun Someron mestaruusottelun ensimmäisen osan ja samalla sarjan kakkossijan otti nimiinsä Voima tyylipuhtaalla 3-0 (15-8, 15-7, 15-9) tyrmäysvoitolla.

SoPan treenari Ismo Haapala oli pelin jälkeen sitä mieltä, että heidän pojiltaan petti kantti. Ja samaa mieltä oli kolmesataapäinen yleisö. Marko Launosen poissaolosta vai mistä lie johtunut, ettei SoPa tuntunut alun alkaenkaan uskovan mahdollisuuksiinsa Voimaa vastaan. Voima toki pelasi hyvin, mutta sai sittenkin jokaisen erävoittonsa hieman liian helpolla.

Yhtä miestä kaivattiin

– Toivottavasti saatte Marko Launosen mukaan seuraavaan yhteenottoomme, toivoi myös Voiman pelaajavalmentaja Keijo Vihavainen vastaanottaessaan Ismo Haapalan onnittelut voiton johdosta. Voimalainen oli sitä mieltä, että Launosen mukana ollessa monitoimitalolla olisi nähty huomattavasti tiukempi taistelu pisteistä.

Jonkin verran jossittelun varaa tietysti jäi, mutta melkoinen pelimies SoPan olisi lauantaina riveihinsä pitänyt saada, jotta joukkue olisi voinut Voiman voiton asettaa kyseenalaiseksi. Jonkin verran Launosen mukana olo olisi saattanut tilanteita tasoittaa, mutta Voiman voittoa tuskin olisi hänekään panoksellaan asetettu kyseenalaiseksi.

Voima pelasi todella vahvan ottelun. Paikallisottelun voittaminen ja SoPan tappiottoman putken katkaiseminen näytti olevan jokaiselle pelaajalle sellainen haaste, että yritystä ja osaamista riitti jokaiseen  palloon. Varsinkin torjunta- ja kenttäpuolustus olivat oikeilla paikoillaan useammin kuin kertaakaan aiemmin tämän kauden kotiotteluissa. Kun vielä hyökkäys sujui tehokkaasti, ei voitolle ollut esteitä.

Vuorelan passit kohdallaan

Voiman parhaina palkittiin Markku Vuorela ja Isto Iivonen. Vasta toisen täyden ottelunsa passarin tontilla pelannut Vuorela onnistui erinomaisesti pallon jakamisessa ja ehti sen lisäksi loistamaan puolustuksessa ja jopa torjunnan apuna.

Iivonen pelasi puolestaan hyvän pelin verkolla. Torjuntatyöskentely oli tarkkaa ja hyökkäysten päättäminen tehokkaampaa kuin salolaiselta aiemmin Voima-paidassa on nähty.

Kun näiden herrojen onnistumisen listaan lisätään Keijo Vihavaisen tuloksekas raadanta ja Jukka Sevonin varmat otteet, voidaan Voiman todeta lauantaina olleen jokaiselta lenkiltään ehyt kokonaisuus. Myös Antti Stark oli tehokas siihen asti, kun hänen nilkkansa muljahti verkkotilanteessa. Tilalle tullut Ari Kujansuu täytti paikkansa kelvollisesti, samoin Pasi Viitanen, vaikka ei tuttuja ruuti-iskujaan nyt viljellytkään.

SoPa taisteli vain alkuhetket

SoPan parhaat – ja oikeastaan ainot hyvät – hetket sattuivat ensimmäisen erän alkupuolelle. Erää edettiin SoPan pisteen, parin johdolla numeroihin 8-7. Parin virheen lamaannuttamana SoPan peli meni kuitenkin yhtäkkiä lukkoon, jonka avaimet pysyivät kateissa kolmannen erän loppuun saakka.

Janne Virolainen oli SoPan ehdottomasti vaarallisin iskijä. Pekka Peltola ei loistanut muttei pettänytkään, ja hänkin voi olla tyytyväinen omaan esitykseensä.

SoPa kohtaa tänään Parman

SoPalla on mahdollisuus pyyhkiä tappio mielestään jo tänä iltana kotoisessa monitoimitalossa, kun se saa vieraakseen sarjanelosen, Liedon Parman. Vaikka vastus onkin epätasaisen kolmossarjan kärkipäästä, lähtee kotijoukkue peliin voitto mielessään.

– Voima-ottelun tappiosta on jo toivottu ja taas taistellaan, lupaa Ismo Haapala. Muutenkin joukkueella on kuulemma sellainen henki päällä, että toista kertaa peräkkäin ei tappiota katsella. No, sehän tietää somerolaisittain pelkästään mukavia hetkiä tiistai-iltana monitoimitalolla.