Pitkäjärven koulun neljäsluokkalaiset Amanda Juselius ja Malla Noki matkasivat keskiviikkona Salosta junalla Helsinkiin äitiensä Sanna Ylitalo-Juseliuksen ja Katja Noen kanssa. Määränpää oli valtakunnallinen Suomen lasten itsenäisyysjuhla Säätytalolla.
Tytöt jännittivät pääministeri Juha Sipilän kättelemistä. Mies osoittautuikin rennoksi, ja tytöt otattivat selfiet hänen kanssaan.
Kaksikko ihasteli Säätytalon pylväitä, patsaita ja maalauksia sekä tubettaja Tuure Boeliuksen esiintymistä. Sen sijaan ruoka ei ollut niin spesiaalia kuin tytöt etukäteen odottivat.
Äidit olivat varmoja, että jälkikasvu osaa käyttäytyä ja olla kohtelias. Heitä mietitytti, miten tytöt löytävät paikkansa yli 500 juhlijan joukossa ja miten vanhemmat lapsensa, kun tilaisuus päättyy. Saattajien piti jättää lapsensa järjestäjien hoteisiin. Säätytalon saleissa juhlivat vain lapset.
Sanna Ylitalo-Juselius ja Katja Noki huolehtivat turhaan. Järjestelyt sujuivat mallikkaasti, ja lapset saivat ikimuistoisen päivän.

Lue lisää 11.12. Somero-lehdestä