Amirkhani nousee monitoimitalon kehään huomenna

0
Makwan Amirkhani nousee Somerolla kehään huimenna lauantaina 8.12. Kuva Jari Laurikko / TS

Teksti Juha Laakso
Suomen tunnetuin vapaaottelija, 30-vuotias turkulainen Makwan Amirkhani, nousee huomenna 8.12. nyrkkeilykehään Somerolla.
Puolilta päivin käynnistyvissä Someron Voiman perinteisissä joulukuun kansallisissa nyrkkeilykilpailuissa otellaan tuttuun tapaan myös Hopeahanska-mestaruuksista.
Määräaikaan mennessä Someron kehäkamppailuihin oli ilmoittautunut kolmisenkymmentä nyrkkeilijää, mikä tarkoittaisi noin viidentoista ottelun mittaista kilpailurupeamaa.

Amirkhanin neljäs nyrkkeilyottelu
Ennen menestyksekästä vapaaottelu-uraansa Amirkhani ehti kilpailemaan myös vapaa- sekä kreikkalais-roomalaisessa painissa. Tänä syksynä hän on otellut ensimmäiset nyrkkeilyottelunsa.
Ensimmäisessä ottelussaan lokakuussa Amirkhani joutui taipumaan somerolaislähtöiselle Mico Hakkaraiselle, mutta on sen jälkeen voittanut kaksi seuraavaa kamppailuaan.
Somerolla Amirkhani kohtaa 75-kilon sarjan ottelussa Porin NMKY:ta edustavan Suomen mestaruuskilpailujen nuoren pronssimitalistin Topias Vaittisen.
Someron Voiman edustajista kehään ovat nousemassa A-nuorissa otteleva Ahmed Ali sekä B-junioreihin vasta täksi kaudeksi noussut Artturi Pechuev.

 

Lue lisää 11.12.2018 lehdestä