Somero-lehti 23.12.1988

Juha Laakso

Akillesjänneleikkauksesta toipunut Jari Holttinen on juuri aloittanut harjoittelun ensi kautta varten. Hallikilpailuissa mies ei aio esiintyä, vaan lataa kaikki paukut kesäkauden kilpailuihin.

– Tulostavoitteeni on 560. Kalevan Kisoissa pitäisi yltää vähintään mitaleille.

Jari Holttinen asuu edelleenkin Somerolla, mutta työ- ja harjoittelumatkat suuntautuvat päivittäin muualle. Hän työskentelee salolaisessa urheiluliikkeesä vapaa-ajanmyyjänä, käy Turun Kupittaalla hyppy- ja tekniikkahrjoituksissa ja Raisiossa voimistelemassa. Koti-Somerolla hoituvat ainoastaan painonnostoharjoitukset.

Uutuutena harjoitusohjelmaansa liitettyä voimistelua Jari perustelee näin:

– Pyrin parantamaan koordinaatiotani ja samalla kehittämään rohkeutta.

Keväällä Jari pyhittää kaiken aikansa seiväshypylle. Ensin hän lähtee USA:n turneelle, viime kesänä Somerolla vierailleen Tim Canfieldin vieraaksi. Matkan jälkeen käynnistyy kotimaan kilpailukaruselli ja väliajat kuluvat harjoitteluun.

– Ensi syksynä olisi tarkoitus lähteä opiskelemaan. Eniten kiinnostaa Tampere ja siellä nelivuotisen vakuutustutkinnon suorittaminen, kertoo vuoden somerolaisurheilija pidemmän tähtäimen suunnitelmiaan.

Mäkisestä salolainen?

Juha-Pekka Mäkinen myöntää viime kesän olleen jalkapalloilijan uransa parhaan – tähän mennessä.

– Ei silti mikään erityisen ansiokas, vähättelee tarkan maalivainun omaava kärkimies.

Ensi kaudella Mäkinen jatkanee SaPassa. Epävarmempaa on, jatkuuko urakehitys maalintekijänä, vai pudotetaanko mies takaisin aiemmin tutuksi tulleelle puolustajan tontille. Käyttöä somerolaiselle olisi kummallakin pelipaikalla, mutta vasta joukkueen lopullinen kokoonpano ja valmentajan aivoitukset ratkaisevat Mäkisenkin tulevat tehtävät.

Varmaa ei ole sekään, jatkaako hän SalPassa somerolaisena, vai vaihtuuko osoite.

– Salosta olen asuntoa etsiskellyt. Päivittäinen reissaaminen peleihin ja harjoituksiin käy ajanmittaan rasittavaksi.

Juha on vama kunnostaan

Juha Holttinen on veljensä tavoin suhteellisen tyytyväinen menneeseen kauteen. Tulosparannusta ennätykseen tuli tosin vain sentti, mutta varmuudessa ja kilpailumenestyksessä tapahtui edistystä.

Juhan harjoittelu uutta vuotta varten on alkanut suotuisien tähtien alla. Paikat ovat pysyneet kunnossa ja into korkealla. Tampereella jatkuvan opiskelunsa ohessa mies aikoo kilpailla myös talven hallikaudella.

– 530 menee helmikuussa. Kesällä siihen pistetään vähintään viisi senttiä lisää, luettelee nuorempi Holttinen itsevarmuutta uhkuen lähiajan tulostavoitteensa.

Kinkku maistuu urheilijallekin

Millainen on urheilijan joulu?

– Töissä menee ainakin aatto. Sitten syödään ja huilataan, sanoo Jari.

– Joo, päivä, pari otetaan levon kannalta ja pistetään kinkkua poskeen. Sitten täytyykin jo lähteä lenkille, täydentävät muut.