Kolattu esitteli uutuusjuustonsa Ruokavassa

0
Kolatun juustomaistiaiset tekivät Ruokavassa kauppansa.

Somero-lehti 2.12.2008

Teksti Markus Virtanen

– Pyhäsalmen herkku on tehnyt pitkään ruskajuustoa menestyksekkäästi. Nyt kun yrityksen omistajat ovat jäämässä eläkkeelle, he tarjosivat juuston valmistusta meille. Ruskajuuston saaminen valikoimiin on meille merkittävä aluevaltaus, koska tuote on hyväksytty Inexin ja Keskon valikoimiin. Niiden kautta Kolattu saa toimintaansa lisää toivottua kasvua, Outi Kolattu-Tolvi iloitsee.
Lehmänmaitoon tehtävän juuston valmistusprosessi vaatii oman opettelunsa. Tämän vuoksi Ruokavassa ei ollut yleisölle vielä tarjolla lopullista Kolatun ruskajuustoa vaan vasta koe-erää.
– Ruskajuusto on valmistettu perinteisen ilvesjuuston reseptillä. Tuotteen suolapitoisuutta täytyy vielä kuitenkin hioa. Jos reseptiä noudattaa sellaisenaan, tuotteesta tulee turhan suolaista. Myös juuston koostumusta hiotaan vielä hiukan, Kolattu-Tolvi toteaa.
Ruskajuusto tulee kauppoihin vuodenvaihteessa. Silloin tuotteen nimi ja etiketti vaihtuvat Kolatun väreihin.
Someron kaupungin järjestämät Ruokava-messut pidettiin nyt kolmannentoista kerran. Kaksipäiväisessä tapahtumassa oli tarjolla lähes sadan käsityö- ja elintarvikeyrittäjän tuotteita.