Kuuselat julkaisivat kansanomaisen hartauskirjan

0
Esko ja Tuula Kuuselasta ihmisten erilaiset mielipiteet rikastuttavat keskustelua ja niistä voi oppia asioita.

Somerolainen pariskunta Tuula ja Esko Kuusela kirjoittaa hartaustekstejä Keidashetki-blogiin. Heidän lisäkseen blogiin tekstejä suoltavat Päivi Harberg ja Satu Syrjälä.
Noin puolitoista vuotta sitten avatussa foorumissa tekstejä on tutkaillut jo noin 350 000 kävijää. Yhteydenottoja tulee ympäri Suomen.
Lukijat ovat usein kommentoineet tekstin olleen juuri heidän elämästään. On tarve peilata omia kokemuksia ja etsiä tarkoitusta elämälle.
Suomessa puhutaan harvoin omasta uskosta.
– Suomessa usko on yksityisasia. Kun menet mihin tahansa etelänmaahan, niin viimeistään kolmas kysymys on, mihin uskot ja mihin uskontokuntaan kuulut. Siitä vedetään viitekehys ihmiseen, toteaa Tuula Kuusela.
– Täällä kyllä puhutaan urheilusta ja politiikasta, mutta ei omista henkilökohtaisista asioista. Pelätään riitaa ja sitä, ettei ole samaa mieltä toisen kanssa. Pelkäämme tulla tyrmätyksi mielipiteillämme, jatkaa erityisopettaja Tuula Kuusela.
Hän muistuttaa, ettei erilainen mielipide tarkoita, että ihminen on toista henkilöä vastaan.
– Voimme olla eri mieltä ja hyväksyä silti toinen toisemme.

Keidashetki Jeesuksen seurassa

Tuula Kuuselalta ja mieheltään Esko Kuuselalta on juuri ilmestynyt hartauskirja Keidashetki Jeesuksen seurassa. Se kertoo Jeesuksen armosta.
– Halusimme tehdä kansanomaisen hartauskirjan, jossa ei vilise vaikeita sanoja eikä teologisia termejä. Sellaisen, jossa puhutaan kansantajuisesti ja arkielämän esimerkein armosta. Niin että jokainen ymmärtää ja tietää, mistä armossa on kysymys.

Yksi hartauskirjan teksteistä:

Pelastusrengas

Katselin televisiosta ohjelmaa, jossa näytettiin merihädässä olevia ihmisiä ja kuinka he olivat joutuneet veden varaan. Tässä tapauksessa tilanteen oli aiheuttanut salakuljettajan ahneus laittaa liikaa ihmisiä kumiveneeseen. Seuraukset olivat järkyttävät, kun useita heistä ehti hukkua ennen avun saapumista.
Tv-kuvassa näytettiin, kuinka auttajat heittelivät pelastusrenkaita avuksi hädässä oleville. Suuressa hädässä nousee voimakas halu pelastua ja elää. Elämänhalun seurauksena otamme avun vastaan, aivan kaiken avun mitä saamme. Hädässä ollut ihminen tarraa pelastusrenkaaseen lujaa kiinni, jopa niin, että ollessaan jo turvassa pitää siitä vielä kiinni.
Kristillisesti ajatellen koen pelastusrenkaan kuvaavan hyvin Jumalan armon meitä syntisiä ihmisiä kohtaan. Tuntiessamme, että hukumme taakan ja kuorman kanssa, me saamme tänäänkin ottaa kiinni pelastusrenkaasta nimeltä Jeesus.
Meidän tulee ottaa apu vastaan ja uskoa Jeesus omaksi Vapahtajaksi.
Voidaksemme ottaa Jeesuksen vastaan, meidän täytyy kuitenkin ensin kuulla hänestä. Samalla tavalla kuin joku heittää pelastusrenkaan hädässä olevalle, niin meillekin joku on kertonut Jeesuksesta kirkossa tai muussa hengellisessä tilaisuudessa tai ehkä kahdenkeskisessä keskustelussa. Myös me voimme olla niitä pelastusrenkaan heittäjiä kertoessamme Jeesuksesta toisille ihmisille.
Ole ystäväni tänäänkin turvassa, sillä pelastusrengas, Jeesus, on heitetty sinulle ja minulle pelastukseksi ja turvaksi. Me saamme olla hyvässä turvassa lohdutettuna ja uskoa Jeesus Vapahtajaksi tänäänkin.

 

Lue lisää 4.12.2018 lehdestä