LiikU palkitsi Matti Oksasen vuoden seuratyöntekijänä

0
Matti Oksanen (kuva Sauli Kaipainen)

Somero-lehti 9.12.2008

Teksti Kirsi Seppälä
Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry LiikU palkitsi Someron vuoden seuratyöntekijänä Matti Oksasen. Yhdistys on vuodesta 1997 alkaen palkinnut yhdessä kunnan kanssa ansioituneita seuratyöntekijöitä.
– Aina se mukavalta tuntuu, kun saa tunnustusta. Arvostan omaa seuraani, kun he ovat valinneet minut mukaan. Seurat ehdottavat palkittavia Liikunta ry:lle, joka esittää palkittavaa LiikU:lle. Arvostan sitä, sillä Esa on suuri seura, jossa on paljon tekijöitä, Matti Oksanen juttelee.
Palkittavat ovat liikunta- ja urheiluseurojen tai muun liikuntaa edistävän toiminnan vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka tekevät pääasiassa talkoo- ja taustatyötä seurassaan. Tänä vuonna LiikU palkitsi 55 seuratyöntekijää. Juhlavassa tilaisuudessa 15 vuotta toiminut LiikU palkitsi myös omia ansioituneita tekijöitään.
Vaikka paljon puhutaan, ettei seuratoimintaan enää tahdo löytyä tekijöitä, Matti Oksanen on eri mieltä.
– Uskon, että tekijöitä löytyy. Kun itse olin kolmekymppinen, menivät lasten vanhemmat toimintaan mukaan. Varttuneempia oli mukana silloinkin, mutta he antoivat tilaa nuoremmille. Kyllä tekijöitä löytyy tulevaisuudessakin. Jos vaihto käy liian jyrkästi, toiminta voi notkahtaa, mutta nousee taas. Vanhemmat tulevat mukaan lastensa harrastusten kautta.
Haastattelu palkitsemistilaisuudessa
– Kun mitalit ja kunniakirjat oli annettu, minua haastateltiin yleisön edessä. Näin Somero pääsi muita enemmän esille, Matti Oksanen mainitsee.
Matti Oksanen on pitkän linjan seuratoimintaihminen. Urheilusta lapsesta saakka kiinnostunut Oksanen päätyi seuratoimintaan mukaan tyttärensä harrastuksen myötä.
– Asumme syrjäkulmilla ja veimme tytärtä kentälle. Niin tulin metrin mitan päähän kiinni ja sain sekuntikellon käteeni. Vaikka tyttären harrastus loppui, jäin itse seuran talkootyöhön mukaan, Matti Oksanen muistelee.
Matti Oksasen tyttären Veera Oksasen keihäänheittoharrastus huomioitiin myös palkitsemistilaisuudessa.
– Tytär on seitsenkertainen nuorten Suomenmestari, ja huipentumana oli nuorten EM-pronssi.
Matti Oksanen oli seuratoimintaan mukaan tullessaan ensin hiihtojaostossa ja pitkään sen puheenjohtajanakin. Sitten vuorossa olivat yleisurheilujaoston hommat. Tanssilavalla tehtyä työtä hän pitää merkittävimpänä, sillä on tehnyt sitä jo 20 vuoden ajan.
– Tanssilava oli jonkin aikaa pysähdyksissä, mutta ajattelimme, että täytyy se saada täälläkin onnistumaan, kun se muuallakin onnistuu.
Seuratoiminnan lisäksi Matti Oksasen työkin liittyy liikuntaan ja urheiluun. Hän on ajanut hiihtolatuja 20 vuoden ajan. Myös urheilukentän ja liikuntapaikkojen kunnossapito kuuluu hänen toimenkuvaansa.
Kehittämisrahaa uintijaostolle
Somerolaisten hyvät urheilutulokset on huomattu myös Opetusministeriössä ja Nuori Suomi ry:ssä, jotka tukevat paikallista urheiluseuratoimintaa rahallisesti. Uintijaosto sai tilaisuudessa 2 000 euroa kehittämisrahaa. Uimajaostoa tilaisuudessa edusti Markku Nikkarinen.