Mäkiset lopettavat kaupanpidon Somerniemellä

1
Kaupan pyörittäminen on ollut Hilkka ja Pentti Mäkisen elämä liki neljäkymmentä vuotta. Nyt pariskunta aikoo antaa aikaa toisilleen ja ryhtyy harrastamaan kaikenlaista yksin ja yhdessä.

Somero-lehti 18.12.1998

Teksti Merja Ryhtä

Mäkisen kauppa Somerniemellä on viimeisen kerran auki uudenvuodenaattona. 38 vuotta kauppiaina olleet Hilkka ja Pentti Mäkinen luopuvat liikkeestä terveyden tähden. He haluavat viettää lopultakin aikaa yhdessä ja rauhassa; ilman ainaista kilpajuoksua kellon kanssa.

– Asiakkaat parkuvat, että oletteko te nyt tosissanne. He pyytävät, että voisimmeko vielä jatkaa. Ja sanovat, että auttaisiko se asiaa, jos laitettaisiin nimilista kiertämään ja pyydettäisiin jatkoaikaa, selittää Hilkka Mäkinen.

Mäkisten päitä ei enää käännetä. He ovat parin vuoden kypsyttelyn jälkeen päättäneet lopettaa kauppiaina olemisen. Päätös on realistinen eikä sitä ole tehty äkkinäisesti.

– Terveyden tähden laitamme hanskat tiskiin. Asiakkaita kyllä riittäisi. Mutta raha ei ratkaise kaikkea. Olemme ajatelleet, että jos vielä saisimme nauttia elämästä yhdessä jonkun vuoden, vaikkapa jotain harrastaen, matkustaen ja lastenlapsia hoitaen.

Hilkka Mäkinen laittaa samassa rytäkässä pisteen myös pitopalveluyritykselleen, jota hän on pyörittänyt vuodesta 1982.

Pentti Mäkinen ei haikaile menneiden vuosien perään.

-Nyt pääsen irti kellosta.

Hilkka Mäkinen tunnustaa tirauttaneensa monet kyyneleet asiakkaiden soitellessa ja tuodessa kukkia vuosien palvelusta. Muistaminen lämmittää mieltä.

-Asiakkaita tulee ikävä, mutta voinhan ottaa heihin muutenkin yhteyttä kuin työn kautta.

Mäkisillä on ollut kaupassaan hoidettavana myös postipiste, apteekin lääkekaappi ja veikkauksen online-piste. Postipiste siirtyy nyt Oinasjärven Kyläkauppaan. Lääkekaappi poistuu kulmakunnalta, samoin kuin online-piste.

 

1 KOMMENTTI

  1. Oli aina hienoa tulla mökille Mäkisen kautta ja ostaa hyvät sämpylät, pitsat, murrokset ja muut. Koko mökki rakennettiin Penan toimittamista rakennusaineista. Hienoja muistoja, kiitos Hilkka ja Penalle terkut pilven reunalle.

Kommenttien lisääminen on estetty.