Mitä itsenäisyys merkitsee?

0

Somero-lehti 5.12.2008

Teksti ja kuvat Tiina Virta

Raija Perliner

– Se merkitsee hyvin paljon. Itsenäisyytemme on nähtävissä päivittäisissä asioissa. Vietän itsenäisyyspäivää kotosalla, nostan lipun salkoon ja valaisen sen, silloin se näyttää pimeässä kauniilta. Illalla sitten katsotaan linnan juhlat televisiosta, Raija Perliner miettii.

Heikki Kärri

– Itsenäinen Suomi on suuri, kunnioitettava asia. Itsenäisyyspäivän aamuna käyn kirkossa ja sankarihaudalla. Perinteisiin kuuluu myös kynttilän sytyttäminen ja tietysti itsenäisyyspäivän vastaanoton katsominen, Heikki Kärri juttelee.

Teija Hellman

– Kyllä se on hieno asia, että olemme itsenäisiä. Kun asiaa oikein miettii, itsenäisyys näkyy kaikessa. Tänä vuonna itsenäisyyspäiväni sujuu anopin seitsemänkymmentävuotisjuhlien merkeissä ja illalla sitten katsotaan perinteisesti linnan juhlia. Meillä myös jouluvalot sytytetään itsenäisyyspäivänä, kertoo Teija Hellman.

Jukka Kallioinen

– Minulle itsenäisyytemme merkitsee ennen kaikkea suurta juhlaa. Lähden tänään Turku-halliin itsenäisyyspäivän aaton tanssiaisiin ja lauantai-iltana aion katsoa linnan tanssiaisia, Jukka Kallioinen pohtii.