Pidän ensi vuotta erittäin kiehtovana – Naiset uskovat tulevaisuuteen

0
Maarit Laurento

Somero-lehti 30.12.2008

Teksti Kirsi Seppälä
Maarit Laurento pitää tulevaa vuotta erittäin kiehtovana. Hän uskoo innovaatioiden syntyvän puristuksessa. Yksi matkailualan innovaatio Somerolle on jo syntymässä: Someron voi kokea kartanokahvien, ruusukahvien tai astrologisten kahvien kautta.

Matkailuyrittäjien yhteistyössä on syntynyt ajatus Somerosta kahvilakaupunkina. Vaikka ajatus tuntuu Somerolla äkkiseltään vieraalta, Maarit Laurento nostaa esiin Someron lukuisat kahvittelupaikat: Kärsälän ruusutilalla voisi juoda ruusukahvit, Huvila Härässä astrologiset kahvit, Badding-kioskilla Badding-kahvit, Kökköllä kievarikahvit, torilla torikahvit ja niin edelleen. Cafe Rosen hän mainitsee erityisen hienona paikkana: näin pienessä kaupungissa on oikea kahvila.
– Kahvilat ovat kaikille tuttuja, nyt niihin on uusi näkökulma: Kierrä Somero kahvitellen, Maarit Laurento sanoo ja kertoo kahviloista ilmestyvän esitteenkin.
Ajasta voi oppia
Tulevan vuoden taloudellinen notkahdus ei saa Maarit Laurentoa synkäksi, vaan hän pitää ensi vuotta mielenkiintoisena.
– Motivoidun haasteista!
Hän tarkastelee aikaa isona kokonaisuutena ja näkee meidän elävän nyt rakennemuutoksessa.
– Sen sijaan, että valitettaisiin, rohkaisen ihmisiä löytämään historiasta jotakin opittavaa. Ehdotan ihmisille, että he ajattelisivat 1960-70 -lukuja. Aika ei ole nyt sama, mutta silloinkin yhteiskuntarakenteet muuttuivat ja innovaatioita tehtiin. Uskon, että innovaatiot syntyvät puristuksessa. 1960-70 -luvulla mentiin kuuhunkin, Maarit Laurento selventää.
– Innovaatioita voi tehdä myös sosiaalisella puolella. Terveys- ja hyvinvointipalveluita rationalisoidaan tehokkaammaksi. Samalla voidaan synnyttää innovaatioita asioiden hoitamiseen, hän vinkkaa.
Ajan jäsentämistä
– Astrologia on minulle ajan laadun jäsentämismenetelmä. Välillä aika juoksee ja välillä se tökkii. Joskus ajankulua ei edes huomaa, mutta toisaalta odottavan aika voi olla pitkä, Maarit Laurento kuvailee.
– Valmennan ihmisiä hyödyntämään omaa aikaansa. Ihmisellä voi olla uudistumisaika urapuolellaan tai yksityiselämässään. Käy läpi uusia oivalluksia, jotka voivat vielä olla unelman tasolla. Unelmissa oleviin asioihin voi pistää vauhtia, Maarit Laurento innostaa.