Jäikö rosollia syömättä? Siitä saa mainiosti kasvispihvejä. Hienoksi hakattu rosolli käy sellaisenaan, mutta suuremmiksi kuutioiksi jätetty salaatti kannattaa hakata veitsellä hienoksi.
Jos rosollia on noin puoli kiloa, lisää joukkoon 3 kananmunaa ja 1/2 desiä (vehnä)jauhoja. Mausta noin 1/2 teelusikallisella suolaa ja pippuria. Myös juustoraaste (noin 2 dl) tuo ihanan lisämaun pihveihin.
Muotoile pihvit käsin tai muotin avulla. Monet piparkakkumuotitkin sopivat tähän käyttöön.
Paista pannulla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia per puoli tai uunissa leivinpaperin päällä paksuudesta riippuen noin 5-15 minuuttia (225 astetta). Uunissa kypsennettävistä pihveistä saa maukkaampia sivelemällä niiden pinnan kevyesti öljyllä ennen paistamista.