Seurakunnan vuoden 2019 talousarviota suunnitellessa on pidetty tarkasti pohjana kuluvan vuoden toteutuneita lukuja, jotta budjetista tulisi realistinen. Pitkään jatkunut tarkka ennakointi ja rahakirstun seuranta tuottaa tulosta.
Talouspäällikkö Kirsi Parviainen sanoo oltavan tasaisella vakaalla pohjalla, jolta tulevaisuudessa ampaista investointien kimppuun. Sellainen on Someron kirkon kattoremontti. Vielä ensi vuonna siihen ei ryhdytä.
Kirkkovaltuusto päätti, että ensin katolle ja julkisivulle tehdään kuntoarvio. Siltä pohjalta arvioidaan, missä laajuudessa remonttia pitää suunnitella ja tehdä.
Kun talousarviota pähkäiltiin, ei ollut vielä tietoa metsäpalstojen myynnistä. Seurakunta sai myytyä useamman metsäpalstan, joiden myyntivoitto on noin 110 000 euroa. Summa helpottaa ensi vuoden taloutta. Parviainen sanoo sen olevan vain hetkellinen helpotus, joten säästötoimia on jatkettava.
Kolmella papilla mennään vuoden 2019 alusta. Neljättä virkaa ei täytetä.
Ensi vuonna on tarkoitus rakentaa Somerniemen hautausmaalle uurna-alue, kunnostaa Someron vanhan seurakuntatalon ulkopintaa, saada Somerniemen seurakuntatalon jätevesijärjestelmä ajanmukaiseksi ja tasapainottaa Someron seurakuntakeskuksen lämpöpatteriverkosto.

Lue lisää 14.12. Somero-lehdestä