Sporttikone suuntaa Saloon

0
Pasi Nieminen (vas.) suuntaa ensi keväänä Saloon uuden myymälän vetäjäksi. Ari Kujansuu huolehtii Sporttikoneen Someron myymälästä.

Somero-lehti 19.12.2008

Teksti Sauli Kaipainen
Sporttikoneen Salon liikkeen sijaintipaikka löytyi Meriniittyyn johtavan Joensuuntien varrelta. Liiketilojen nykyinen haltija, Maskun kalustetalo väistyy toisaalle, ja Sporttikone saa vapautuvat tilat omalle myymälälleen.
Aivan joulumarkkinoille ei sentään olla suuntaamassa. Pasi Nieminen kertoo, että avajaisia on tarkoitus pitää huhtikuun puolivälissä.
Pasi Nieminen on toinen Sporttikoneen omistajista, ja hän on ottamassa vetovastuun uuden liikkeen toiminnasta. Someron myymälää jää pyörittämään yrityksen toinen omistaja, Ari Kujansuu. Tarkoituksena on edelleen jatkaa toimintaa myös Somerolla.
– Tässä on kyse liiketoiminnan laajentamisesta, haemme myynnille lisää markkina-aluetta, Pasi Nieminen hymyilee uusien haasteiden edessä.
Somerolle rakennetaan uutta varastoa, jonka pohja on jo tehty. Somerolla sijaitsevat myymälätilat ovat yläkerta mukaan lukien 1 200 neliötä.
– Saloon valmistuu myymälätilaa yhteensä 800 neliötä, josta huoltotilatilaksi tulee 180 neliötä. Huoltotila on iso, siihen olemme halunneet panostaa. Myymälän puolelle Saloon tulee samat pienkonemerkit kuin meillä on parhaillaan Somerollakin.
Pääpaino pienkoneisiin
Salon liikkeen myynnin pääpaino suunnataan pyörällisiin artikkeleihin, eli mopoihin, skoottereihin, mönkijöihin, polkupyöriin ja leikkureihin, moottorisahoilla höystettynä. Palveluja täydentävät huolto ja varaosatiski sekä tuotteisiin liittyvät tarvikkeet.
Urheiluvälineet ja -asut jäävät Someron myymälän erityisartikkeleiksi. Pasi Nieminen kokee tärkeänä, että Someron kokoisen kaupungin palveluvalikoimaan kuuluu jatkossakin urheilupuolen myynti.
– Olemme kasvattaneet urheilu- ja vapaa-ajantarvikkeiden valikoimaa Somerolla johdonmukaisesti, mutta myynti ei ole kehittynyt aivan samassa tahdissa. Valikoimien säilyminen riippuu markkinoista ja loppukädessä ostajista, Nieminen toteaa.
– Ajatus liikkeen perustamisesta Meriniittyyn lähti liikkeelle suurin piirtein vuosi sitten, maahantuojien ottaessa meihin päin yhteyttä. Pienkoneita Salossa tähän asti myynyt Takatalo lopettaa pienkonemyynnin, ja keskittyy jatkossa moottoripyöräkauppaan. Iso määrä pienkonemerkkejä oli sitä kautta jäämässä Salossa vapaaksi, myyjää vaille, Pasi Nieminen selvittää.
Niinpä Nieminen ja Kujansuu päättivät tarttua haasteeseen. Omaa ammattitaitoa on ehtinyt kertyä vuosien mittaan runsaasti, merkit ja edustukset ovat valmiiksi tuttuja.
– Vaikka taantumakin on ehtinyt kolkutella Suomea jonkin aikaa, me haemme lisää markkinoita ja kaupalle kasvavaa volyymia. Se tarkoittaa myös parempia ostoehtoja ja sitä kautta hyötyä asiakkaillemme, suunnittelee Ari Kujansuu.
Henkilökuntaa tarvitaan myös lisää. Saloon tulee uusia työpaikkoja kaikkiaan neljä, joista Pasi Nieminen on yksi. Hänen tilalleen Somerolle syntyy yksi myyjän paikka.
– Yksi varaosamies on jo palkattu, ja hän aloittaa vuoden alusta, ensin Somerolla harjoitellen. Lisäksi tarvitaan vielä toinenkin henkilö töihin varaosa- ja huoltopuolelle ja yksi myyntimies, Nieminen vinkkaa.