Taksit siirtyvät linja-autoasemalle

0

Somero-lehti 23.12.2008

Teksti Kirsi Seppälä
Someron taksiasema muuttaa linja-autoasemalle loppiaisen ja uuden vuoden välisenä aikana. Muuttopäivä riippuu remontin valmistumisesta. Uudelle taksiasemalle kuljetaan linja-autoaseman pihan puolelta.
– Linja-autoasemalla on paremmat parkkipaikat takseille. Nykyinen taksikopin edusta on ahdas. Vaikka linja-autoliikenne on vähäistä, taksit tarjoavat kyytejä myös linja-autolla kulkeville, taksiautoilija Harri Paikkari perustelee.
Taksiautoilijat ovat tarjonneet nykyistä, vuonna 1983 tehtyä koppia kaupungille 10 000 euron hinnalla. Tekninen lautakunta on kiinnostunut kopin ostosta 4 000 eurolla. Lautakunta päättää asiasta vuoden lopussa. Jos Kiiruun puistoon rakennetaan lapsille leikkialue, vanhaa taksikoppia voitaisiin käyttää wc-tiloina ja tavaroiden säilytyspaikkana. Taksikopin edusta vapautuisi myös parkkipaikoiksi, joita kirjastoon ja Kiiruun talolle menevät tarvitsevat.