Tulkoon valo

0

Aurinko nousee Somerolla tänään kello 9.23 ja laskee kello 15.14. Päivän pituus on ainoastaan 5 tuntia 51 minuuttia ja hämärän kesto on 59 minuuttia
Elämme parhaillaan vuoden pimeimpiä viikkoja. Suomen itsenäisyyspäivän osuminen vähäisen valon aikaan ei tuonut tullessaan suuren juhlan tuntua, vaan se piti luoda muilla keinoin.
Onneksi on keksitty keinovalot. Jouluvalot alkavat ilmestyä talojen pihoille ja ikkunoihin marraskuun loppupuolella jo ennen Someron joulukadun avajaisia. Niiden määrä lisääntyy koko ajan joulun lähestyessä.
Itsenäisyyspäivänä Somerolla ajaessa saattoi havaita myös lisääntyneen ulkotulien ja -roihujen käytön. Nekin toivat valoa pimeyteen. Ilahduttavan runsaasti teiden varsilla näkyy myös taloja, joissa korkeitakin pihakuusia on valaistu latvaan asti. Se vaatii aikamoista vaivannäköä, sillä valojen ripustelu korkealle ei onnistu ilman henkilönostinta.