Uusi videovuokraamo

0
Tommi Mikkonen on uuden videovuokraamo Videofunin omistaja.

Somero-lehti 9.12.1988

Somero senkun kaupungistuu ja vauhdilla. Nyt saimme paikkakunnalle ihka aidon videovuokraamonkin. Monopoliasemassa ei uusi vuokraamo kuitenkaan ole, vaikka ensimmäinen alan liike onkin. Somerollahan on haettu jo pitkään filmit kioskeista ja huoltoasemilta.

Uusi videovuokraamo uskoo pärjäävänsä kilpailussa elokuvien laadulla. Halpakamaa ei tämän putiikin hyllyiltä löydy, sillä nämä ovat yleensä jälkiäänitettyjä varustettuna huonolla kuvalla. Puhumattakaan itse kuvan kiinnostavuudesta.

Rostinkulmassa sijaitsevan vuokraamon takana on Tommi Mikkonen, joka saapui Viialasta, katseli paikkoja Somerolla vuoden verran ja perusti videovuokraamon.

Tommi Mikkonen on paikan omistaja ja ainoa työntekijä, joten mies saa istua vuokraamossaan aamukymmenestä iltayhdeksään joka päivä.

– Tämä oli erityisen hyvä aika avata videovuokraamo, koska sattui tämä TV-lakko samaan syssyyn. Lisäksi tässä on ollut näitä ylimääräisiä pyhiä, jotka ovat aina videoidenkatselun vilkkainta aikaa, Mikkonen kertoo.

Mikkonen tarjoaa katseltavaksi noin 250 eri elokuvaa ja lisää tulee parikymmentä kuukausittain. Suomalainen aines on hänestä jäänyt harmillisenkin vähälle, sillä vuokraamosta löytyy vain yksi kotimainen elokuva Tuntematon sotilas.

Mikkonen uskoo videoihin, sillä ne ovat hänestä nykyaikaa. Elokuvien katselu on harrastus, jota harrastetaan lähes joka taloudessa.