Espanja ja TuTo tänään Someron jäähallissa

0

Teksti Juha Laakso
Someron jäähalliin saadaan taas tänään kansainvälinen tuulahdus, kun Somerolla leireilevä Espanjan alle 20-vuotiaiden maajoukkue kohtaa harjoitusottelussa turkulaisen TuTo Hockeyn A- ja B-nuorten joukkueista kootun yhdistelmän.
Espanjan maajoukkue valmistautuu Viron pääkaupungissa Tallinnassa tulevana viikonloppuna käynnistyvään kaksikymppisten maailmanmestaruuskilpailujen kakkosdivisioonan A-lohkon turnaukseen.
Kyseessä ovat siis alemman sarjaportaan mittelöt samassa sarjassa, jonka korkeimmalla tasolla Suomi juuri voitti maailmanmestaruuden.
Eksoottisen jääkiekkomaan on luotsannut Somerolle täkäläisten junioreiden valmennuksessa jo vuosien ajan taustavaikuttajana toiminut jokioislainen Timo Tuomi. Yksi hänen kuluvan pelikauden projekteistaan on toimiminen Espanjan nuorten maajoukkueen valmennusryhmässä.
– Viihdyttävä matsi on aivan varmasti tulossa. Olen erittäin tyytyväinen, että saamme tänne Somerolle vastustajaksi urheilullisen, puhtaasti pelaavan ja luisteluvoimaisen TuTon, Tuomi kertoi valmistautuessaan Someron hallissa Espanjan jääharjoituksiin sunnuntaina.
Vaativana valmentajana tunnetun Tuomen ja joukkueen kanadalaisen päävalmentajan johdolla espanjalaisnuoret ovat harjoitelleet Somerolla viime torstaista lähtien. MM-turnaukseen valmistavia jääharjoituksia ryhmälle ehtii kuuden päivän aikana kertymään kymmenen.
Leirityksen kruunaa tämän illan ottelu ja huomenna espanjalaiset suuntaavat kulkunsa kisakaupunki Tallinnaan.