Hirvikolarissa

0
Juha Wiskari kuvasi autonsa hirvikolarin jälkeen.

Juha Wiskari on kahdesti aikaisemmin kohdannut hirviä samassa kohtaa Helsingintiellä. Paikka sijaitsee Jakkulantien risteyksestä pienen matkaa Somerolle päin olevassa pitkässä kaarteessa.
– Onneksi vauhti ei ollut lumisateen takia kuin 75 kilometriä tunnissa. Hirvi tuli eteen kuin puskista, aikaa reagointiin oli todella vähän. Sain kuitenkin ohjattua auton keulan hirven takapäätä kohti ja pysyin tiellä. Suurin törmäysvoima osui etukulmaan ja osittain tuulilasin karmiin. Jos hirvi olisi lentänyt keskelle lasia, olisivat seuraukset olleet toiset. Nyt minulle ei sattunut muuta kuin peruutuspeili irtosi tuulilasista ja lensi päähäni.
– Ihmettelen, että siihen paikkaan ei vaarallisuudesta huolimatta ole saatu hirviaitaa tai keltaista riistanauhaa, hämmästelee Wiskari.