Kehitysmaiden lapset saavat pian apua Someroltakin

0
Riina Kopra ja Anna Kaurala järjestävät tiistaina kirjastolla rekrytointitilaisuuden Unicefin paikallisryhmän perustamiseksi Somerolle.

Somero-lehti 16.1.2009

Teksti Eino Nurmisto
Unicefin paikallisryhmä toimii Unicefin äänenä omalla paikkakunnallaan. Se osallistuu luonnollisesti myös lasten auttamiseen keräämällä rahaa sekä jakamalla tietoa.
– Ryhmän toimintatavat riippuvat täysin jäsenistä. Varainkeruun ei tarvitse olla tylsää, vaan se voi olla myös mukavaa yhdessä tekemistä, Riina Kopra valottaa toimintaa.
Innostus Unicefin paikallisryhmätoimintaan tuli molempien lasten parissa tapahtuvan luokanopettajan työn tiimoilta.
– Unicef on tärkeä järjestö lasten takia. Vuosittain 100 miljoonaa lasta jää koulun ovien ulkopuolelle, ja suurin osa heistä on tyttöjä. Lasten koulutuksen lisäksi tasa-arvo-kysymykset innostivat toimintaan mukaan, Riina Kopra kertoo. Kauralalle tärkeä asia taas on lasten terveys.
– Kolmikuisen lapsen äitinä olen huomannut Suomen huipputasoiset neuvolapalvelut. Olisi hienoa, jos sellaista palvelua olisi saatavilla muuallakin maailmassa, hän pohtii.
Lasten auttamisen lisäksi Kopra ja Kaurala haluavat tutustua somerolaisiin ja tukea kaupungin asukkaiden verkostoitumista. Kopra ja Kaurala ovat molemmat muuttaneet samoihin aikoihin pari vuotta sitten Somerolle. Tarkoituksena on myös jäädä Somerolle.
Ryhmä on saanut tähän mennessä Somerolla positiivista vastakaikua ja toiminnasta kiinnostuneitakin on. Paikallisryhmän ensimmäisenä tehtävänä on tehdä Unicefia tutuksi Somerolla. Tiistaina kirjastossa järjestettävä rekrytointitilaisuus ja kirjaston parvigalleriassa näytteillä oleva Unicefin 60-vuotisjuhlanäyttely varmasti auttavat siinä.