Keräyksillä tehdään hyvää

0

Syöpäsäätiön Roosa nauhoja myytiin ensimmäistä kertaa yli miljoonalla eurolla vuoden 2018 keräyksessä. Nauhoista, tuotteista ja rahalahjoituksista kertyi naisten syöpien tutkimukselle yhteensä 2,3 miljoonaa euroa.
Yli 400 000 Anna Puun suunnittelemaa nauhaa siirtyi suomalaisten rintapieliin. Viime vuoden keräystulos ylittyi nyt 300 000 eurolla.
Syöpäsäätiön tavoitteena on jatkuvasti kasvattaa keräystuottoa, koska terveyden tutkimuksen rahoitus yliopistosairaaloissa on laskenut 75 prosenttia 16 vuodessa. Maamme syöpätutkimus nojaakin vahvasti yksityisten säätiöiden apuun.
Lahjoitusvarat siirtyvät nopeasti eteenpäin apurahoihin. Syöpäsäätiö tukee Roosa nauha -keräyksen tuotoilla vuosittain naisten syöpien tutkimusta.
Tutkimus näkyy nopeimmillaan hoidoissa jo muutaman vuoden päästä, useimmiten aikaa menee yli 10 vuotta. Tutkimuksen avulla rintasyövän varhainen toteaminen ja hoidot ovat kehittyneet monin tavoin kymmenen viime vuoden aikana.