Kuin aurinko talven keskellä

0
Mangojuustokakku (kuva Tarja Kauppinen)

Härkätien Marttojen toimintaryhmän resepti:

Mangojuustokakku

1 paketti (185 g) Wilhelmina-keksejä
50 g voita
Täyte:
2 tlk säilykemangoa
½ dl mangomehua
1 rasia (200 g) maustamatonta
tuorejuustoa
1 prk (150 g) mangojogurttia
7 liivatelehteä
2 valkuaista
2 dl sokeria
2 rkl mangomehua
Kiille:
2 dl mangomehua
1 dl hyytelösokeria

Murskaa keksit muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa rengasvuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Taputtele keksiseos sille.
Tee täyte. Valuta mangot hyvin ja soseuta ne. Yhdistä soseeseen mehu, tuorejuusto ja jogurtti, sekoita hyvin. Anna liivatelehtien pehmitä runsaassa, kylmässä vedessä 5–10 minuuttia. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri pieninä erinä vaahtoon ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa. Purista liivatelehdistä vesi. Liuota ne kiehuvaan mehuun. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen mangoseokseen. Lisää lopuksi valkuais-sokerivaahto. Kaada täyte vuokaan. Peitä foliolla ja anna hyytyä mielellään yön yli.
Tee kiille. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3–4 minuuttia hiljalleen sekoittaen, jotta seos ei kuoretu. Kaada varoen kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin. Kun kiille on hyytynyt kunnolla, irrota vuoan reunus ja laita kakku tarjolle. Koristele halutessasi esimerkiksi vadelmilla.
Jos pakastat kakun, suojaa vuoka hyvin alumiinifoliolla. Sulata jääkaapissa. Tee kiille vasta tarjoamispäivänä.