Kuntalaisaloite kerää nimiä -kevyen liikenteen väylä keskustasta Oinasjärven koululle

0
Aloite haluaa kevyen liikenteen väylän keskustasta Oinasjärven koululle vaarallisen liikenteen vuoksi.
Somero-lehdessä 22.1. julkaistu, kahden pienen lapsen äidin Laura Nuotion kuntalaisaloite kevyen liikenteen väylän saamiseksi Someron keskustasta Oinasjärven koululle on reilussa viikossa kerännyt 212 osallistujaa ja 186 nimensä julkaisutta allekirjoittajaa.
Kuntalaisaloite on luettavissa verkkosivuillamme.

Aloitteen sisältö

Kevyen liikenteen väylä välillä Someron keskusta – Oinasjärven koulu Somerniemi, on asukkaiden turvallisuuden vuoksi välttämätön. Ajonopeus Helsingintiellä on 80km/h ja tietä käyttävien ajoneuvojen määrä on suuri. Tie on kapea sekä penkereet lähes olemattomat. Tietä käyttävät isot kuorma-autot, maatalousajoneuvot, henkilöautot, mopot, pyöräilijät, jalankulkijat sekä niiden joukossa koululaiset. Rakentamalla kevyen liikenteen väylän kaupungin keskustasta Oinasjärven koululle (n. 16km) saisimme tuolta vilkkaalta tieltä turvaan pyöräilijät ja jalankulkijat, sekä mahdollisesti salliessamme myös mopoilijat.

Autoilijoiden olisi turvallista ajaa tietä, kun ei jatkuvasti tarvitsisi väistää tien reunaa käyttävää kävelijää. Kävelijöiden tai pyöräilijöiden ei tarvitsisi enää pelätä henkensä puolesta. Väylän rakentaminen olisi oiva esimerkki lisätä koululaisten liikkumista, kun koulumatkan Oinasjärven kouluun tai keskustan kouluihin voisi taittaa itse liikkuen. Asukkaat aktivoituisivat liikkumaan taajaman ulkopuolelle, kun suositun viikinlenkin voisi pyöräillä pelkäämättä ajoneuvoja. Liikunnan hyödyt kyllä tiedetään. Mökkiläiset olisivat tyytyväisiä, kun Someron keskustaan pääsisi muullakin tavalla kuin autolla. Kenties kevyen liikenteen väylä loisi myös uusia tontteja Helsingintien varteen ja uudet tontit toisivat maalaiskaupungin rauhasta nauttivia, mutta pienen ajomatkan päässä Helsingistä, asuntoa haluavia asukkaita kaupunkiin. Väylän rahoitusta kannattaa selvitellä myös valtion avustuksista.

Tehdään tämä väylä nyt ja lopetetaan se hunteeraaminen.

Laura Nuotio

Somero

 

Mene kuntalaisaloitteeseen