Lehtiä lukevat nuoret pärjäävät hyvin

0

Somero-lehti 3.2.2009

Youth Media DNA -tutkimus vahvistaa tiedon, että sanomalehtiä lukevat nuoret pärjäävät koulussa paremmin kuin lehtiä lukemattomat koululaiset tai opiskelijat. Kyseisestä 15-30 -vuotiaille tehdystä tutkimuksesta käy myös ilmi, että sanomalehtien lukijat ovat myös kaikissa vaaleissa aktiivisempia äänestäjiä kuin ne, jotka sanomalehtiä eivät lue.
Aktiiviset sanomalehtien lukijat ovatkin kiinnostuneita yhteisistä asioistamme. Maakunnalliset tai paikalliset sanomalehdet ovat usein ainoita tiedotusvälineitä, jotka kertovat, mitä lähiympäristössä tapahtuu tai mitä valtakunnalliset uutiset omalla paikkakunnalla merkitsevät.
Somerolla luetaan sanomalehtiä paljon. Yksin Somero-lehteä tilataan 82 prosenttiin alueemme kotitalouksista. Lukijatutkimuksemme mukaan valtaosa tilaajista lukee lehden vähintään pariin kertaan. Myös nuoret seuraavat kotiseutunsa asioita lehdestä. Sen lisäksi, että somerolaisnuoret lukevat paikallislehteä, vuosittain kymmenkunta koululaista tai opiskelijaa toimii Somero-lehden vakituisena avustajana. Heidän lisäkseen myös muut nuoret kirjoittavat satunnaisemmin lehtijuttuja tai mielipidekirjoituksia tai antavat juttuvinkkejä heitä koskevista asioista.