Naapurikuntien perheongelmiin apua Somerolta

0

Somero-lehti 20.1.1989

Someron kasvatus- ja perheneuvolaa tulevat omien kuntalaisten lisäksi käyttämään kiikalalaiset ja kuusjokelaiset.

Kunnanjohtaja Arto Luhtalasta on naapurien mukaansaaminen tärkeää, jotta tämäntyyppisille palveluille löydettäisiin riittävä väestöpohja.

Somero sai naapurit mukaan tarjoamalla palveluja halvemmalla kuin esimerkiksi Salo, josta mekin olemme ennen uuden neuvolan saamista hakeneet apua perheongelmiin.

Sekä Kuusjoki että Kiikala jättävät kuntalaisilleen kuitenkin mahdollisuuden valita, hakevatko apua Somerolta vai Salosta.

– Yksi syy siihen, että ostamme näitä palveluja myös Somerolta on se, että osa kuusjokelaisista asuu lähempänä Someroa kuin Saloa ja he ovat tottuneet asioimaan Somerolla, kertoo Kuusjoen kunnanjohtaja Aarno Sola.

– Kiikalan syyt ovat ihan samoilla pohjilla. Meillä on vielä ehkä suurempikin porukka, joka asioi Somerolla eikä Salossa. Meillä on myös yhteistä koulutoimintaa Someron kanssa, kertoo Kiikalan kunnanjohtaja Esko Untamo.

Luhtala lupaa, että mahdollisuuksien mukaan on kasvatus- ja perheneuvolan palvelut siirrettävissä naapureihinkin, jottei aina tarvitse sieltä lähteä tänne.