Nyt riittää lunta

0

Lumi tuli tänä talvena aikaisin ja tällä viikolla sitä saatiin reilusti lisää. Lunta on tullut runsaasti pitkin Eurooppaa, sillä Itävallassa on uutisoitu kolmimetrisistä hangista ja jopa Ateenassa pyrytti. Ikäviltäkään kohtaloilta ei ole säästytty, mistä todisteena on Norjan lumivyöryturmassa menehtyneet kolme suomalaista ja yksi ruotsalainen.
Suomessa on saatu elellä maltillisemmin ja nauttia kunnon talvesta. Lumen kolaaminen ja harjailu on tuttua puuhaa ja tarjoaa jopa yllättävän hyvän liikuntamuodon. Sellaisena kunnon lumentulo tulee ottaa.
Viimeistään nyt on myös tullut aika kaivaa sukset esille. Somerolla ladut ovat erinomaisen hyvässä kunnossa Rankkulassa, Pitkäjärvellä ja Ämyrillä. Esakalliolta Hovimäkeen johtava reitti saadaan mahdollisesti kuntoon jo viikonlopuksi. Ainoastaan todella suosituksi osoittautunut jääreitti Havuharjulta Hovimäkeen antaa odotuttaa, sillä jäät eivät ole vielä olleet riittävän turvallisia. Kannattaa muistaa myös Torronsuon mainiot reitit.