Duunitreffit avuksi kesätyöpaikan löytämisessä – Maaliskuiseen tapahtumaan odotetaan jopa satoja nuoria

0
Nuorisotyöntekijä Reima Luoma kertoo, että nuoret ja työntekijät kohtaavat Duunitreffeillä Kiiruun koulukeskuksessa.

Työpaikoilla mietitään taas kesälomajärjestelyitä ja nuoret alkavat etsiä itselleen kesäksi jotain tekemistä.
– Me haluamme, että mahdollisimman monelle nuorelle löytyisi kesätyöpaikka. Se on monelle ensimmäinen kosketus työelämään, eikä sen merkitystä voi korostaa liikaa, kertovat kehittämisasiantuntija Antti Leino sekä elinkeinoasiantuntija Tanja Uusitalo Someron kaupungin elinkeinotoimesta.
He vastaavat yhdessä nuorisotoimen kanssa jo parilta vuodelta tuttujen Duunitreffien järjestämisestä.
– Duunitreffit on tapahtuma, jossa työnantajat ja kesätyötä etsivät nuoret kohtaavat. Tapahtumassa yritysten on mahdollista haastatella kesätyöntekijäehdokkaita, joita tapahtumaan odotetaan useita kymmeniä, ellei jopa satoja, Leino kertoo.
– Duunitreffeillä yritykset pääsevät samalla tutustumaan paikallisiin nuoriin ja luomaan positiivista työnantajakuvaa tulevia vuosia silmällä pitäen, Uusitalo toteaa ja muistuttaa, miten tärkeä työpaikan maine on nuorelle työnhakijalle ja kuinka alan kiinnostavuus vaikuttaa opintojen valinnassa.
– Kaupunki myös tukee työnantajia kesätyöntekijän palkkauksessa, muistuttaa Leino ja kehottaa lukemaan lisää kaupungin nettisivuilta ajankohtaista-osiosta.
– Työnantajien ilmoittautuminen tapahtumaan onnistuu Someron nettisivujen kautta tai laittamalla sähköpostia jommallekummalle meistä.

Duunitreffit järjestetään 4.3. Kiiruun koulukeskuksessa.