Hämärämiehiä liikkeellä

0

Tiistaina iltapäivällä Lastutiellä liikuskeli kaksi hyvin oudosti käyttäytynyttä miestä. Toimitukseen yhteyttä ottanut nainen ei halua nimeään julkisuuteen, mutta katsoo velvollisuudekseen varoittaa asiasta muita somerolaisia.
– Miehet kävivät täällä kahdessakin paikassa. Kummassakaan he eivät esitelleet itseään, olivat kiireisiä ja hyvin hermostuneen oloisia, että äkkiä, äkkiä nyt. He kauppasivat turvavarusteita, oven lukon eteen laitettavaa rautaa. Halusivat mennä takaovellekin katsomaan, mutta sinne en heitä päästänyt.
Miehillä ei ollut minkäänlaisia edustamansa yrityksen vaatteita eikä muitakaan tunnuksia.
– Heidän päällään oli aivan tavalliset vaatteet ja toisella heistä oli yllä jopa kulunut talvitakin reuhka. Kävellen he tulivat, mutta auto saattoi olla jossain kauempana lumikinosten takana.
Nainen toteaa, että kaikenlaisia kaupustelijoita liikkuu nykyisin paljon.
– On vaikea tunnistaa, millä asioilla kukin liikkuu. Naapurini minulle totesi, että tällaisesta on hyvä tehdä ilmoitus. En soittanut hätäkeskukseen, vaan Salon poliisiin, josta tapaus otettiin vinkkinä vastaan. Sieltä sanottiin, että jos jotakin tapahtuu ja muualtakin tulee ilmoituksia, on miesten liikkeitä helpompi kartoittaa.