Kaunotar ja hirviö tähdittävät lukion karonkkaa

0
aunotar ja kulkuri -näytelmä: rooleissa Sari Saarinen ja Tommi Asikainen.

Somero-lehti 10.2.2009

Teksti Eino Nurmisto
Kaunotar ja Hirviö lienee useimmille tuttu Disneyn klassikkoanimaation kautta. Alun perin Kaunotar ja Hirviö on kuitenkin 1700-luvulta peräisin oleva ranskalainen kansansatu. Alkuperäinen kansansatu on toiminut myös Someron lukion näytelmän pohjana, tosin muun muassa näytelmän musiikkinumerot ovat Disneyn animaatiosta.
Kaunotar ja Hirviö valittiin näytelmäksi jo viime keväänä eli melko varhaisessa vaiheessa.
– Mietimme sopivia näytelmiä. Näytelmän oli oltava sekä satu että musikaali, äidinkielen ja teatteritaiteenopettaja Tuula Kämi kertoo.
Hän vastaa myös näytelmän käsikirjoituksesta, dramatisoinnista ja ohjauksesta.
Kaunotar ja Hirviö jatkaa siis pari vuotta sitten alkanutta karonkan musikaaliputkea. Musiikista vastaa musiikinopettaja Katriina Jaatisen johdolla yhdeksänhenkinen orkesteri.
Karonkan järjestämiseen osallistuvat lähes kaikki toisen vuoden opiskelijat. Kaunottaren roolin esittävä Sari Saarinen kehuukin karonkkaprojektin yhteishenkeä.
– Harjoituksissa on ollut hyvä tunnelma ja niin hauskaa, että välillä on mennyt pelkäksi pelleilyksikin, hän naurahtaa.
Tulevat esitykset eivät Saria juuri huoleta, joskin flunssa aiheuttaa epävarmuutta ja ongelmia laulukohtauksissa.
– Toivottavasti höyryhengitys ja kurkkupastillit auttavat. Uskon siihen, että luottavainen olo tulee vielä ennen esityksiä.
Karonkkanäytelmä esitetään kahdesti, keskiviikkona ja torstaina. Keskiviikon näytös on lukion abiturienteille ja opettajille, mutta torstaina katsomaan voivat tulla kaikki halukkaat.