Kiiruun koulusta rakennustyömaa

1
Kouluelämä palaa normaaleille raiteilleen keväällä 1990, jolloin rakennustyöt ovat ohi.

Somero-lehti 17.2.1989

Tuskin ehtivät urakoitsijan ja kunnan edustajat allekirjoittaa ja sinetöidä urakkasopimuspaperit, kun Kiiruun koulun pihaan tuotiin jo työmaaparakkeja.
Rakennuskohde valmistuu ulkoseinien ym. viimeistelyä lukuunottamatta vuoden 1990 huhtikuun loppuun mennessä.
Rakennushanke on markkamäärältään kallein Someron kunnan historiassa. Urakat maksavat 17 miljoonaa ja kalusteet miljoonan. Mahdollisiin lisätöihin varataan miljoona. Valtion kustannettavaksi tulee lähes puolet urakkasummasta.
Pääurakoitsijaksi 12,2 miljoonalla ryhtyvä Haka-Rakentajat Oy (entinen Rakennuskunta Haka) tekee keväällä pohjoissiiven uudisosan pohjatyöt. Uudisrakennus luvataan valmiiksi joulukuun puoliväliin mennessä. Samaan aikaan saadaan kuntoon juhlasali kellaritiloineen.
Koulun kesäloman alettua rakennusmiehet keskittyvät paviljonkirakennukseen, joka muutetaan perinpohjin. Uuteen uskoon laitetut keittola ja ruokala ovat käyttökunnossa lokakuun puolivälin tienoilla.
Hallintosiiven ja eteläsiiven luokkahuoneistojen kimppuun käydään uudisosan valmistuttua. Kesäksi jää enää ulkomaalausta, peltitöitä ym.
Yläastetta ja lukiota varten rakennetaan noin 550 hyötyneliötä. Kansalaisopiston hallintotilojen ja auditorion osuus on pari sataa hyötyneliötä.
Saneerauksen kohteeksi joutuu 4.108 neliötä rakennusalaa. Laajennuksen rakennusala on 1.311 neliömetriä.
Koulu saa kipeästi tarvitsemiaan pienryhmätiloja. Remonttia pitkään odottaneet keittola- ja ruokailutilat tulevat kuntoon. Laajennuksen valmistuttua musiikinopetus, kuvaamataito ja tietokoneluokka pääsevät upouusiin tiloihin.
Kansalaisopiston tiloihin valmistuu 103-paikkainen auditorio luentotilaisuuksia, pieniä konsertteja ja esityksiä varten.

1 KOMMENTTI

  1. Tällä remontilla Someron yhteiskoulusta tehtiin homekoulu! Siis uusilla tehokkailla huippuimureilla sisätilan alipaine imi vanhoista rakenteista pöpöt hengitysilmaan. Sama virhe on tehty monissa muissa julkisissa rakennuksissa siellä täällä. Vieläkään kaikki eivät ole oppineet.

Kommenttien lisääminen on estetty.