Maatilojen väheneminen loiveni

0

Luonnonvarakeskus kertoo, että tilojen määrä on vähentynyt viime vuonna edellisestä vuodesta tuhannella, mikä on aiempia vuosia vähemmän.
Tilojen keskimääräinen peltoala lisääntyi lähes hehtaarin, ja oli 48 hehtaaria. EU-maiden maatilojen keskikoot ovat tiedossa vuodelta 2013. Vaihtelua peltoaloissa on Maltan hehtaarin keskikoosta Tshekin tasavallan yli 130 hehtaariin.
Viime vuonna muu kasvinviljely oli ensimmäistä kertaa yleisin tuotantosuunta. Muu kasvinviljely on tilan päätuotantosuunta, kun noin kaksi kolmannesta tilan taloudellisesta tuotoksesta tulee esimerkiksi öljykasveista, nurmesta ja kuminasta.
Kotieläintalous oli päätuotantosuuntana edelleen noin joka neljännellä tilalla. Ylivoimaisesti yleisin kotieläintalouden päätuotantosuunta oli lypsykarjatalous, joka oli päätuotantosuuntana noin 6 300 tilalla.
Suomen maatalous- ja puutarhayrityksistä 86 prosenttia oli edelleen perheviljelmiä. Osakeyhtiömuotoisia tiloja on alle tuhat, mikä on kaksi prosenttia kaikista tiloista. Maatalousyhtymiä oli vajaa yhdeksän prosenttia ja perikuntien omistuksessa tiloista oli parisen prosenttia.