Avun päätoimittaja ja kirjailija Marja Aarnipuro vierailee kirjastossa

0
Osa-aikasomerolainen Marja Aarnipuro julkaisee toukokuussa kolmannen kirjan Kaarina Riikonen ratkaisee -dekkarisarjaansa. Ensimmäinen dekkari oli nimeltään Maakellarin salaisuus.

Someron vapaa-ajan-asukas, Apu-lehden päätoimittaja Marja Aarnipuro on ensi maanantaina 18.3. vieraana Someron kaupunginkirjastossa.
Kirjastonjohtaja Laura Tyysteri haastattelee häntä noin tunnin ajan.
– Puhumme sekä Rintasyöpämatkasta että dekkareista. Varmaan vähän Avustakin, kertoo Aarnipuro.
Kirjailijalta ilmestyy toukokuussa kolmas dekkari, jonka nimi on Syöpälääkärin kuolema. Kirjan pääosassa on jälleen pitkän linjan toimittaja Kaarina Riikonen. Dekkarisarjan ensimmäinen mysteeri oli nimeltään Maakellarin salaisuus ja toinen Ikäneidon testamentti.
Marja Aarnipuro (s. 1960) päätyi kirjailijaksi sairastuttuaan rintasyöpään syksyllä 2009. Hoitopolun varrella syntyi kaksi omakohtaista tietokirjaa Rintasyöpävuosi, 2011 ja Rintasyövän jälkeen, 2014. Viime vuonna hän julkaisi aiheesta vielä kolmannenkin kirjan, Rintasyöpämatka.
Tietokirjojen kirjoittaminen oli toimittajasta niin antoisaa, että Aarnipuro päätti kokeilla, onnistuisiko häneltä myös fiktion luominen. Hän kehitti päähenkilökseen keski-ikäisen naistoimittajan, joka päätyy sattumalta henkirikostutkinnan keskiöön. Näin syntyi Kaarina Riikonen ratkaisee -dekkarisarjan ensimmäinen osa.
Vajaat kymmenen vuotta sitten Aarnipuro hankki miehensä kanssa Someron Saarentaasta vapaa-ajan-asunnon, jossa on vanhan maatilan pihapiiri.
– Viihdymme siellä mieheni kanssa ympäri vuoden, kertoo innokas hyötytarhaviljelijä.
Vapaa-ajanasunnollaan Aarnipuro myös kirjoittaa dekkareitaan.