Badding-elokuvan valtakunnallisen ensi-illan voisi järjestää Somerolla

0

Somero-lehti 30.3.1999

Teksti: Kai Merilä
Elokuussa Rauli Badding Somerjoesta kertovan elokuvan filmauksia aloittava ohjaaja Markku Pölönen on kiinnostunut ideasta, että valtakunnallinen ensi-ilta pidettäisiin Somerolla.
– Nythän on eräänlaisena trendinä, että johonkin tiettyyn paikkaan liittyvän elokuvan ensi-ilta pidetään kyseisellä paikkakunnalla. Ajatus on mielenkiintoinen. Someron ensi-iltaa kannattaa pohtia ihan tosissaan, lupasi Markku Pölönen.
Markku Pölönen uskoo tulevan elokuvansa vetovoimaan.
– No, minä lähdin siitä liikkelle, että jos elokuvan nimi on Badding, niin teatterin lippujonot kiertävät takuulla korttelin ympäri.
Badding-elokuvan kokonaiskustannukset nousevat yhdeksään miljoonaan markkaan. Puolet rahoituksesta on jo kasassa. Elokuvan tukijoina on muun muassa Suomen Elokuvasäätiö ja TV2. Mukaan kositaan parhaillaan myös kotimaisia sekä ulkomaisia suuryrityksiä.
No, miksi juuri sitten Badding?
– Aihe on pyörinyt mielessä vuosia. Kun elämänkerta ilmestyi parisen vuotta sitten, se oli lopullinen niitti päätökselle tehdä elokuva. Badding ja hänen musiikkinsa on muutenkin merkinnyt minulle todella paljon. Badding oli kuule kova juttu pohjois-karjalaisille pikkupojille silloin 1970-luvun alussa.
Pölönen muistelee, että varsinkin somerolaislaulajan hitti Fiilaten ja höyläten iski syvälle tajuntaan.
– Se synnytti myös ensimmäisen kerran sellaisen sukupolvien välisen kuilun minun ja isäni välille. Hän kun luuli, että Fiilaten ja höyläten -biisissä käsiteltiin puusepän ammattia.
Badding-elokuvan ensi-ilta ajoittuu vuoden 2000 syksyyn.