Somero-lehti 14.3.1989

Uusi ikäluokka aloittaa 113 oppilaan voimin peruskoulun ensi syksynä Somerolla. Oppilasmäärä on vankka, vaikka jääkin kauas viime vuoden 136 ilmoittautuneesta. Keskimäärin Someron peruskouluikäluokat ovat olleet sadan oppilaan vahvuisia.

Hirsjärven kouluun ilmoittautui kaksi, Häntälään yhdeksän, Joensuuhun 42, Kauraketoon yksi, Kirkonmäelle 25, Keltiäisiin kaksi, Lahden kouluun neljä, Oinasjärvelle neljä, Ollilaan yhdeksän, Pajulaan neljä, Pitkäjärvelle viisi ja Terttilään kuusi.

Lisäystä tapahtui vain Kirkonmäen ja Terttilän ensiluokkalaisten määrissä. Minkään Someron koulun tulevaisuus ei kuitenkaan ole uhattuna.

Koska Somerolla on nyt oma kasvatus- ja perheneuvola, kouluvalmiustutkimukset olivat helposti saatavilla. Vanhemmat tutkituttivatkin aikaisempaa innokkaammin lastensa kouluvalmiutta.

Osalle suositeltiin kouluun menon lykkäämistä. Osa tutkituista osoittautui valmiiksi kouluun.