Lehteä luetaan, konstit ovat monet

0

Uusimman Kansallisen mediatutkimuksen (KMT 2018) mukaan 90 prosenttia suomalaisista lukee sanomalehtiä viikoittain. Lukemisinnokkuus on säilynyt ennallaan: puolen vuoden takainen tulos oli sama 90 prosenttia ja sitä edeltävä tulos 89 prosenttia.
Painettua sanomalehteä luki vuoden 2018 aikana viikoittain 71 prosenttia suomalaisista. Somero-lehtiäkin menee suurimmaksi osaksi paperisena. Lehden keskilevikki on tällä hetkellä reilut 4 500 kappaletta.
Matkapuhelimella sanomalehtiä lukee viikoittain lähes puolet suomalaisista, tietokoneella 42 prosenttia ja tabletilla joka viides.
Somero-lehdellä digitilauksia on noin 150. Lisäksi meillä on reilusti yli 200 tilaajaa, joille tulee sekä paperi- että digilehti.
Tämän lisäksi viihdytään Somero-lehden verkkosivuilla. Siellä kävijämäärät ovat kasvaneet reilusti vuoden aikana. Viime vuonna tammikuussa sivuilla vieraili viitisentuhatta kävijää kuukaudessa, nyt yli 10 000.
On hienoa, että somerolaiset ja suomalaiset ovat kiinnostuneita yhteiskunnallisista ja omaa asuinympäristöään koskevista asioista. 63 prosenttia tilaa jotakin sanomalehteä, joko painettuna tai digitaalisena.