Missä on Jarkko Palenin luhtiaitta?

0

Teksti Kai Merilä
Somerolla paljastui parisen viikkoa sitten varsin erikoinen varkaus. Somerniemen kesätorilta katosi noin 10 neliön kokoinen pienoisluhtiaitta. Sen oikea omistaja on maatalouskonekorjaaja-yrittäjänä Somerolla toimiva Jarkko Palen.
Hän osti kyseisen luhtiaitan kolmisen vuotta sitten noin 3 000 euron hintaan. Rakennus on siitä saakka ollut kesätorilla yleisölle näytillä, sillä sen pitäisi olla ainoa laatuaan maailmassa.
– Minun piti rakentaa se loppuun tulevana kesänä ja sijoituspaikkakin oli jo katsottu valmiiksi, Palen kertoo.
Parisen viikkoa sitten hän sai eräältä tutulta yllättävän puhelinsoiton.
– Kaveri tokaisi, että jaaha, veit sitten luhtiaitan pois torilta. Vastasin, että en tietääkseni. Hän kertoi nähneensä pienen porukan hääräämässä aitan luona. Olivat nostaneet sen traktorin perälavalle ja ajaneet pois. Siellä olivatkin pitkäkyntiset asialla.
Jarkko Palen ei ole tehnyt asiasta rikosilmoitusta. Sen sijaan hän päätti ottaa yhteyttä Somero-lehteen ja uskoo aittansa löytyvän tätä kautta.
– Tällä tavoin tieto kadoksissa olevasta luhtiaitasta kulkeutuu nopeasti ihmisten tietoon. Aitasta puuttuu katto ja ikkunat. Tehköön joku sen nyt sitten valmiiksi, niin haen sen sitten takaisin, Palen hymähtää.