MLL kouluttaa uusia vapaaehtoisia Salon seudulla

0

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri kouluttaa huhtikuussa uusia vapaaehtoisia tukihenkilöitä Salon seudulla asuville lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Moni lapsi ja nuori odottaa parhaillaan itselleen aikuista kaveria, jonka kanssa harrastaa, jutella ja ihan vaan olla ja jakaa arjen iloja ja suruja. Tukihenkilöiksi etsitään kaikenikäisiä aikuisia, joilla on mahdollisuus sitoutua tapaamaan tuettavaa lasta tai nuorta noin kaksi kertaa kuukaudessa vuoden ajan arkisen yhdessäolon ja yhteisen tekemisen merkeissä. MLL:n tukihenkilönä aikaa kuluu keskimäärin vain 6 tuntia kuukaudessa, mutta vähäiseltä tuntuvalla ajalla voi olla lapselle tai perheelle valtava merkitys!

Huhtikuun tukihenkilökoulutus Salossa 3.–15.4.
MLL Varsinais-Suomen piiri järjestää Salossa kevään viimeisen tukihenkilökoulutuksen uusille vapaaehtoisille. Neljästä arki-illasta koostuvan, maksuttoman tukihenkilökoulutuksen käyneet saavat valmiuden toimia kaverina 6–16-vuotiaalle lapselle/nuorelle tai perhekummina yksinäisyyttä tai uupumusta kokevalle lapsiperheelle. MLL ei edellytä tukihenkilöiltä aiempaa kokemusta lasten tai nuorten parissa toimimisesta, vaan tärkeintä on kiinnostus lasten ja perheiden hyvinvoinnin tukemiseen. Vapaaehtoiset saavat vapaaehtoistyölleen MLL:n ammattilaisten ja yhteisön tuen, mahdollisuuden verkostojen ja uusien ystävyyssuhteiden luomiseen sekä näköalapaikan MLL:n toimintaan. MLL myös korvaa tukihenkilöille toiminnasta mahdollisesti koituvia kuluja.
Huhtikuun koulutus koostuu neljästä arki-illasta: 3.4., 9.4., 11.4. ja 15.4., aina klo 17:30–20:30. Koulutus järjestetään Salon SYTY ry:n tiloissa (Helsinginkatu 6). Koulutuksessa keskustellaan iltapalan äärellä vapaaehtoistoimintaan ja tukihenkilönä toimimiseen liittyvistä teemoista, käsitellään toiminnan käytäntöjä ja eettisiä periaatteita sekä käydään läpi konkreettisia esimerkkejä tukihenkilötoiminnassa mahdollisesti vastaan tulevista tilanteista.
Koulutukseen ilmoittaudutaan Olet tärkeä -sivuston kautta:
https://www.olettarkea.fi/kalenteri/tukihenkilotoiminnan-koulutus-2-salo/