Psoriasisviikolla etsitään uusia jäseniä toimintaan

0

Psoriasisliiton tuoreen jäsenkyselyn mukaan paikallisiin psoriasisyhdistyksiin liitytään ennen kaikkea tiedon ja vertaistuen vuoksi. Psoriviikolla 1.-7. huhtikuuta nostetaan esiin vertaistuen merkitystä ja sen eri muotoja paikallisissa psoriasisyhdistyksissä.

Psoriasista sairastavien keskeisin syy liittyä psoriasisyhdistyksen jäseneksi on tarve saada lisää tietoa sairaudesta sekä siihen liittyvistä palveluista. Mutta moni kaipaa myös vertaistukea.

Psoriasisliitolla on runsaat 13 000 jäsentä, jotka ovat jäseniä jossain 42 paikallisyhdistyksestä. Tuoreen yhdistyskyselyn mukaan psoriasisyhdistysten järjestämien tapahtumien määrä kasvoi viime vuonna edellisvuoteen verrattuna 36 prosenttia ja osallistujamäärä peräti 42 prosenttia. Tapahtumien lisäksi monessa yhdistyksessä on myös säännöllisiä vertaistuki- ja liikuntaryhmiä.

     Vertaistuki on psoriasiksen kaltaisen vakavan, kroonisen sairauden kohdatessa ensiarvoisen tärkeää. Psoriasis kuormittaa niin fyysisesti, henkisesti kuin sosiaalisestikin. Jäsenyhdistykset tukevat psoriasista sairastavien terveyttä ja hyvinvointia monin eri tavoin. Viestimme on, että tämän sairauden kanssa ei tarvitse jäädä yksin, toteaa puheenjohtaja Satu Suominen Salon Seudun Psoriasisyhdistyksestä.

     Myös tiedon tarve on suuri, ja siinäkin kannattaa kääntyä oman paikallisyhdistyksen puoleen. Järjestämme muun muassa erilaisia asiantuntijaluentoja, jotka ovat kaikille avoimia.

Psoriviikkoa vietetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa viikolla 14, 1.-7. huhtikuuta. Aikaisemmin Psoriviikkoa vietettiin helmikuun alussa, mutta ajankohtaa muutettiin nyt yhdistysten toivomuksesta.

     Kaksi kolmasosaa jäsenistä on edelleen yhdistystoiminnan ulkopuolella. Psoriviikolla toivotammekin uudet ja vanhat jäsenet lämpimästi mukaan toimintaamme Suominen sanoo.

Yhdistystoiminnan lisäksi psoriasista sairastaville on Psoriasisliitossa tarjolla vertaistukea muun muassa aurinkopainotteisilla sopeutumisvalmennuskursseilla, seniori- ja perhekursseilla, lapsiperheiden ja nuorten toiminnassa sekä sosiaalisessa mediassa.

Psoriviikon viimeisimmät tapahtumatiedot löytyvät Psoriasisliiton verkkosivujen Tapahtumakalenterista.