Pulkkamäen valotolpan pehmusteet ovat laskijoiden turvaksi

0
Sunnuntaina päivällä oli pulkkamäessä ilo ylimmillään ja järjestys kohdallaan.

Somero-lehti 3.3.2009

Teksti Sauli Kaipainen

Havuharjulla sijaitseva pulkkamäki oli hiihtoloman aikaan ahkerassa käytössä. Käyttöaste tulee olemaan korkealla niin pitkää kuin lunta piisaa. Mäen päälle rakennetulla autojen parkkipaikalla on ollut ajoittain ahdasta.
Torstai-iltana mäessä oli pulkkailijoita, jotka ovat ymmärtäneet väärin valotolpan ympärillä olevien villapaalien merkityksen.
– Eristevillapaalien ympärillä olevat kevytpeitteet oli purettu pois ja paalit oli heitelty pitkin mäkeä. Toiminnan ’hauskuus’ on kuitenkin hyvin lyhytnäköistä, sillä paaleja tarvitaan laskijoiden turvaksi, muistuttaa maanrakennusmestari Jyrki Rinta-Paavola.
Kaksi paaleista oli myös rikottu mäkeen. Torstai-illan tapahtumista on liikkeellä sen verran tietoja, että jotkut olivat laskeneet tahallaan päin pehmusteita. Siihenkään käyttöön pehmusteita ei ole tarkoitettu.
– Mäen alla on yritetty polttaa roskiakin. Vahingontekijät voivat kuitenkin joutua edesvastuuseen teoistaan. Jos joku tapauksista jotakin tietää, me kyllä laitamme ilomielillä laskua perään. Paalien korjaaminen ei silti ole tässä tilanteessa suuri asia, sillä vaaramomentti on pahin, Rinta-Paavola varoittaa.

Tolpan ympärillä olevat eristevillapehmusteet ja niitä sitovat kevytpressut on syytä pitää paikoillaan.