Sirkka Raikkonen kokee haikeutta ja helpotusta

0
Eläkkeellejäämistilaisuudessa paljastettiin Sirkka Raikkosen muotokuva. Muotokuvan maalasi Hannu Nikander.

Somero-lehti 3.3.2009

Teksti Kirsi Seppälä
Hetkeä ennen työelämän jättämistä Sirkka Raikkonen kertoo kokevansa haikeutta pitkän työuran päättymisestä mutta myös helpotusta. Työ on ollut sitovaa, sillä Raikkonen on hoitanut Hämeen-Uudenmaan Lähivakuutusyhdistystä kuin omaa yritystään. Syksyllä hänellä olisi tullut 35 vuotta täyteen Lähivakuutuksen palveluksessa.
Sirkka Raikkosesta on ollut hienoa päästä eteenpäin omassa työpaikassaan. Kun etenemismahdollisuus on ollut, ei työpaikkaa ole tarvinnut vaihtaa. Mukavia työpäiviä on ollut paljon, vaikkei henkilöstöjohtaminen aina helppoa olekaan. On ollut sekä etu että haitta, että pienellä paikkakunnalla kaikki tuntevat toisensa.
– Joskus asiakas on kokenut vahingon, joka ei vakuutusehtojen mukaan olekaan vahinko. On ollut haaste kertoa asiakkaalle kielteinen päätös niin, ettei asiakas suutu. Täällä kun asiakkaat myös tulevat vastaan jatkuvasti.
Jäämme Somerolle
Töiden päättyminen tuo vapaa-aikaa ja mahdollisuuden olla enemmän perheen ja lapsenlasten kanssa.
– Ajattelen itsenäni enemmän. Terveys on tärkeä asia, ja aion sen eteen lisätä lenkkeilyä ja kuntoilua. Aion myös kyläillä enemmän ja tavata sukulaisia ja ystäviä, Sirkka Raikkonen kaavailee.
Vaikka Sirkka Raikkosen miehellä Karilla on veljensä kanssa Loimaalla maatila, Raikkosten perhe aikoo pysyä jatkossakin Somerolla. Raikkosten poika on kiinnostunut maatilan jatkamisesta.
– Somero on kiva paikka asua, ja tänne me jäämme jatkossakin.
Yritys mallillaaan
Sirkka Raikkonen nimeää yhdeksi pitkän työuransa kohokohdaksi Vuoden vakuutusyhdistys -palkinnon vastaanottamisen. Kun hän aloitti työt Lähivakuutuksessa, taloustilanne oli heikko. Kuudessa vuodessa hän sai tilanteen yhdessä henkilökunnan kanssa kääntymään hyväksi.
– Se, että nousimme, oli iso hetki koko talolle ja henkilökunnalle, Sirkka Raikkonen toteaa.
Nyt Lähivakuutus jää uuden toimitusjohtajan, Timo Hiirosen harteille. Vaikka Lähivakuutuksessakin on pieniä yksiköitä yhdistetty, Someron konttori säilyy itsenäisenä. Tulevaisuuden haaste on koveneva kilpailu. Siihen yritys vastaa hakemalla kasvua Uudeltamaalta.