Somero-lehti 23.3.1999

Somerolaiset antoivat ratkaisevan tukensa Mauri Salolle, joka valittiin Varsinais-Suomen kahden muun keskustalaisen – Olavi Ala-Nissilän ja Liisa Hyssälän – vanavedessä eduskuntaan. Kaikkiaan Mauri Salo sai 6243 ääntä.
Somerolla annetuista 3199 keskustan äänestä Mauri Salo sai 2779 ääntä, joten ainoastaan 420 ääntä meni Someron ulkopuolelle. Äänestysprosentti Somerolla jäi 72,3:een, kun se edellisissä eduskuntavaaleissa oli 76,1.
Keskusta sai Someron äänistä 57,9 prosenttia (3199 ääntä, kokoomus ja sosiaalidemokraatit kumpikin 13,5 prosenttia (745 ääntä). Vasemmistoliitto sai Somerolta 365 ääntä, liberaalit 150 ja vihreät 114 ääntä. Muut puolueet jäivät Somerolla alle 100 äänen. Parhaiten näistä pärjäsi nuorsuomalaiset 70 äänellä.
Mauri Salo säilytti rauhallisuutensa koko laskennan ajan. Paikan ratkettua puhelut kahteen kännykkään ja tukiryhmän onnittelut pitivät siinä määrin ajatukset muualla, ettei jännittämiseen jäänyt aikaakaan.
– Kyllähän tunnelmat ovat nyt erinomaisen hyvät. Kiitoksen ansaitsee minua tukenut vahva tiimi, jonka määrätietoinen työ tuotti tulosta, kiittelee Mauri Salo.
– Yllätys oli minulle se, että keskusta ei toivotulla tavalla pärjännyt kaupungeissa. Äänestysprosentti jäi alhaiseksi myös maaseudulla, joka näytti uinahtaneen ja jossa keskustan ääniä jäi paljon käyttämättä. Sen seurauksena keskustan neljäs paikka Varsinais-Suomessa meni kristillisille, päätteli Salo.
– Viime vaalien menestys antoi uskoa tähdätä näihin vaaleihin, joiden tulokseen olen omalta osaltani tyytyväinen. Pääsen jatkamaan sitä mielenkiintoista työtä, joka viime kaudella jäi omalta osaltani kesken, totesi Mauri Salo.
Hänen juhlimisensa vaalituksen ratkettua jäi vähiin, sillä aamuseitsemältä odottivat työt munapakkaamossa Terttilässä.
Mauri Salolle eduskunta on jo tuttu paikka, sillä hän pääsi taloon puoleksitoista vuodeksi Timo Järvilehdon varamiehenä viime kaudella.