Somerolle tulee Hesburger

0

Somero-lehti 5.3.1999

Salon Seudun Osuuskauppa ja Hesburger-ketju ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen hampurilaisravintolan aikaansaamiseksi Somerolle.
Hesburger-yksikkö perustetaan Someron keskustaan kahden vuoden sisällä. Sijoituspaikkaa ei ole SSO:n toimialajohtaja Auvo Kurrosen mukaan lyöty vielä lukkoon, sillä vaihtoehtoja ja tyhjiä liikehuoneistoja on paljon tarjolla. Lopullinen päätös liikepaikasta tehdään tämän vuoden aikana.
Aiesopimuksen mukaan SSO suorittaa kiinteistön investoinnin sekä kone-, laite- ja kalustoinvestoinnit. Pääoman sijoituksen suuruusluokka on useita miljoonia. SSO toimii Someron Hesburgerin franchising-yrittäjänä eli liiketoiminta on osuuskaupan vastuulla.
SSO perustelee hampurilaisravintolan perustamista Somerolle muun muassa sillä, että se kohottaisi omalta osaltaan kaupungin palvelutarjonnan yleistä imagoa. Se myös toisi työpaikkoja nuorille.
Hesburger-ketjussa oli vuoden 1999 alussa 78 ravintolaa eri puolilla Suomea.