Someron lukiolle loistava tulos

0
Rehtori Jari Timonen

Somero-lehti 17.3.2009

Teksti Kirsi Seppälä

Someron lukion vuoden 2006 ylioppilaista 17 prosenttia sai opiskelupaikan yliopistosta ja 37 prosenttia ammattikorkeakoulusta saman vuoden aikana. Tieto pohjautuu Tilastokeskuksen tilastoihin.
– Pidän tulosta loistavana. Pienen lukion kohdalla tilanne voi vaihdella vuosittain ikäluokasta riippuen, mutta kyllä tämä tilasto vastaa meillä normaalitilannetta. Somerolta lähtee aika paljon porukkaa yliopistollisiin korkeakouluihin, Someron lukion rehtori Jari Timonen sanoo
– Vielä oikeampi kuva saataisiin, jos otettaisiin huomioon myös seuraavana vuonna jatkopaikan saaneet. Moni nuori mies haluaa käydä ensin armeijan ennen kuin suuntaa jatko-opintoihin.
Forssan yhteislyseo sai lukiovertailussa saman 54 prosentin yhteislukeman kuin Someron lukio (18 prosenttia yliopistoon, 36 ammattikorkeakouluun), ja on lehtikirjoitusten mukaan erittäin tyytyväinen.Salon lukiosta ponkaisi yliopistoon 20 ja ammattikorkeakouluun 39 prosenttia ikäluokasta, eli yhteensä 59 prosenttia.