Tänään vietetään naistenpäivää

0

Tänään, 8.3. vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Sitä on vietetty 1900-luvun alkupuolelta lähtien.
Yhdistyneet kansakunnat vahvisti päivän vieton vuonna 1975, kun oli kansainvälinen naisten vuosi. Päivä sai samalla nimen: Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päivä.
Kansainvälinen naistenpäivä on virallinen juhlapäivä useissa maissa. Perinteen mukaan miehet kunnioittavat äitejään, vaimojaan, tyttöystäviään, työtovereitaan ja muita läheisiä naisia kukilla tai muilla pienillä lahjoilla.
Jossain maissa päivällä on yhtä vankka asema kuin äitienpäivällä. Sosialistisissa maissa kansainvälinen naistenpäivä oli kansallinen vapaapäivä, aukiolleilla työpaikoilla ja yleisesti miehet muistivat naisia ruusuilla ja järjestämällä erilaista ohjelmaa.
Kansainvälisestä naistenpäivästä on kasvanut 1900-luvun aikana sosialistisen liikkeen mukana maailmanlaajuinen juhlapäivä. Yhdistyneet kansakunnat järjestää vuosittain naistenpäivän konferenssin, jonka tarkoituksena on edistää naisten oikeuksia ja naisten mahdollisuuksia osallistua sosiaalisiin, poliittisiin ja taloudellisiin prosesseihin.
Lähde Wikipedia