Teetkö remonttia, onko suunnitelmia?

0
Outi Erkko

Somero-lehti 13.3.2009

Teksti Sauli Kaipainen

– Parhaillaankin kotona on menossa lattiaremontti, sillä vanha parketti pitää uusia. Syksyllä tehtiin vaatekaappeja ja ensi kesänä on tiedossa pation katoksen rakentaminen. Nykyisin remontin teettäminen on helpompaa, kun töistä saa tehdä verotuksessa kotitalousvähennyksen, pohtii järvenpääläinen Outi Erkko.

Unto Manner

Remontin keskellä toteaa olevansa tälläkin hetkellä myös Unto Manner.
– Meiltä on parhaillaan lattia auki. Korjaus etenee yksi huone kerrallaan. Vanhat fyllit ajettiin pois ja uudet laitetaan tilalle, sillä talo on peräisin jo 1920-luvulta. Remontin teko on silti mielenkiintoista, ja samalla harrastus.

Timo Puintila

– Jatkuvasti remonttia pitää tehdä. Jos ei ihan aina kotona, niin sitten ainakin mökillä. Remonttia tehdessä kuluu mukavasti aika, eikä tarvitse mökilläkään vain oleilla, Timo Puintila tuumii.

Jouni

– Remonttejahan pitää tehdä aina, nyt on vuorossa keittiö ja pesuhuone. Haja-asutusalueen jätevesijärjestelmien korjaaminen nykyisten säännösten mukaan on paikoin kuitenkin liian kallista. Meillä suunnitelmat näyttivät 10 000 euron kustannuksia, joten varmasti tulen hakemaan jatkoaikaa. Liian tiukkoihin säännöksiin tulisi saada kohtuutta, pohtii Jouni Suojoelta.