Tero lähellä Suomen kärkeä

0

Somero-lehti 17.3.1989

Kymmenvuotias Tero Turkki oli Somerniemen Veikkojen menestyksekkäin urheilija Tampereella viime viikonvaihteessa pidetyissä nuorten Hopeasompa- eli epävirallisissa Suomen mestaruuskisoissa. Tero sijoittui 12-vuotiaiden erikoismäessä seitsemänneksi ja yhdistetyn hiihdossa 15:nneksi.

Mäen virallisissa harjoituksissa Tero oli paras tyylikkäällä 23,5 metrin leiskautuksellaan. Varsinainen kilpailu ei sujunut aivan yhtä hyvin, mutta onhan seitsemäskin sija Suomen parhaiden joukossa vallan erinomainen saavutus.

Kaiken lisäksi Tero sai kaappiinsa toisen kisoissa jaossa olleista kahdesta kunniapalkinnosta. Hänen hyppynsä katsottiin kilpailujen tyylikkäimmäksi. Parhaaksi hyppääjäksi nousi mahtava hyppääjäjälahjakkuus, Lahden Toni Nieminen.

12-vuotiaiden sarjassa Veikkojen Marko Jokiniemi otti yhdistetyssä 14:nnen sijan ja mäkihypyssä hän oli 28. Tiia Turkki sijoittui 14-vuotiaiden erikoismäessä sijaluvulle 37.

Jarno Tuomosen parempi laji oli tällä kertaa yhdistetty, jossa hän sijoittui kolmanneksitoista. Mäestä 16-vuotiaiden sarjassa kilpailevalle Jarnolle heltisi sama sijaluku kuin Turkin Tiialle, eli 37.