2 584 somerolaista ennakkoäänestäjää

0

Somerolaiset kävivät päättyneessä ennakkoäänestyksessä laiskemmin kuin viime eduskuntavaaleissa 2015. Silloin ennakkoäänten määrä oli 37,4 prosenttia äänioikeutetuista, kun nyt lukema laski 36,2:een prosenttiin.
Koko Suomessa ennakkoäänestysprosentti oli 36,1, mikä on siis miltei sama lukema kuin Someron. Varsinais-Suomessa vaaliuurnilla käytiin kuitenkin keskimäärin vilkkaammin kuin Somerolla, sillä koko vaalipiirissä äänestysprosentti oli 37,6.
Somerolla on näissä eduskuntavaaleissa 7 133 äänioikeutettua. Miehistä äänioikeuttaan käytti 1 193. Naiset vetivät pidemmän korren, sillä Somerolla äänesti ennakkoon 1 384 naista. Yhteensä ennakkoäänestäjiä oli liikkeellä 2 584.
Pitkäjärvellä ennakkoäänestysprosentti oli korkein, 37,5 ja Joensuu kiri 36,5 prosentillaan kakkoseksi. Kaksi heikointa olivat Somerniemi 36,1 prosenttia ja Kirkko 33,4 prosenttia.
Äänioikeutetuista ja äänestäneistä on vähennetty ulkomailla asuvat Suomen kansalaiset. Ulkomailla äänesti 17 somerolaista.