Ennakkoäänestys alkaa huomenna

0

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa huomenna 3. huhtikuuta ja päättyy 9.4.
Somerolla ennakkoäänestyspaikka on kaupungintalon valtuustosali.
Somerolaisista on käynyt viimeisimmissä eduskuntavaaleissa äänestämässä ennakkoon reilut 30 prosenttia. Äänestäjien määrä on laskenut, esimerkiksi 2007 heitä oli 2 714 ja edellisvaaleissa 2015 enää 2 444.
Ennakkoäänestys ulkomailla on 3.–6.4.
Äänestää voi etukäteen myös laitos- ja kotiäänestyksenä, johon viimeinen ilmoittautumispäivä on tänään 2.4.
Äänioikeutettu on asuinpaikastaan riippumatta jokainen Suomen kansalainen, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta.
Ennakkoon voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla, mutta vaalipäivänä vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty hänelle saapuneeseen ilmoituskorttiin. Äänestäjän tulee todistaa henkilöllisyytensä äänestyspaikalla kuvallisella, virallisella henkilöllisyys-todistuksella. Varsinainen vaalipäivä on 14. huhtikuuta.