Somero-lehti 18.4.1989

Nosturien valmistus Finox Oy:n tehtaalla Jaatilassa jatkuu vielä parin viikon ajan. Kun viimeiset nosturit huhti-toukokuun vaihteessa valmistuvat, Finoxin toiminta Somerolla päättyy.

Tällä hetkellä Finoxin tiloissa työskentelee kymmenkunta nosturinrakentajaa ja muutama henkilö suunnittelu- ja konttoritehtävissä. Alunperin 35:stä Finox Oy:n omasta työntekijästä on jäljellä enää yksi, muut kuuluvat uuden yrityksen, Finox-Nostureitten palkkalistoille. Konttorihenkilöstö pääsee siirtymään Saloon suunnilleen samanaikaisesti tuotantotoiminnan päättymisen kanssa, kun Finox-Nostureitten uudet toimitilat sinne valmistuvat.

Finox Oy:n kiinteistöt ovat parhaillaan myytävinä somerolaisen kiinteistövälittäjän kautta.

– Pari vakavampaa ostotarjousta on tehty. Mitään ratkaisevaa kaupanteossa tuskin kuitenkaan on muutamaan viikkoon odotettavissa, onhan kyse sentään melkoisen isosta tehdaskompleksista, kertoo Hannu Rauhala SKV:stä.

Finoxin kiinteistöjen kauppahinnan arvioidaan liikkuvan kuuden miljoonan markan tuntumassa.