Futsal-Liigan välierät jatkuvat Somerolla

0

Teksti Juha Laakso
Huomenna somerolaisessa urheilutarjonnassa on taas se harmillinen tilanne, että kahden palloilulajin mielenkiintoiset tapahtumat ajoittivat osittain samoille kellonlyömille.
Vähän ennen kuin monitoimitalossa käynnistyy Futsal-Liigan välieräottelu, on Someron Voiman jalkapallomiehistö saanut Joensuun pallokentällä päätökseen ensimmäisen puoliajan pelikaudesta 2019.
Koska vieraileva joukkue, FC Åland, tulee tähän Länsi-Suomen piirin Kolmosen sarja-avaukseen Ahvenanmaalta, ottelun alkamisaika piti sovittaa vierasjoukkueen matkustusaikatauluihin sopivaksi.
Kyseessä on heti erittäin mielenkiintoinen kamppailu, lukeutuivathan sekä Voima että FC Åland viime kaudella saman lohkon kärkipään yhdistelmiin. Ahvenanmaalaiset sijoittuivat paremman maalieronsa turvin kolmanneksi ja samaan pistemäärään yltänyt Voima neljänneksi.

Someron Voima Futsal lähtee niin sanotusti ”selkä seinää vasten” -asetelmasta huomiseen Futsal-Liigan välieräsarjan kotiotteluunsa.
Kampuksen Dynamo päihitti viime viikonloppuna SoVon kahdesti Jyväskylässä ja tarvitsee enää yhden voiton selviytyäkseen tämän kauden loppuotteluihin.
Somerolaisjoukkue on kolmen voiton päässä liigahistoriansa ensimmäisestä finaalipaikasta, joten sen pitäisi pystyä raastamaan voitot KaDysta Somerolla sekä huomenna että sunnuntaina.
Tehtävä on vaikea, joskaan ei mahdoton.
– Yksi ottelu ja yksi voitto kerrallaan mennään eteenpäin. Sunnuntaina Jyväskylässä olimme jo lähellä ja pienessä kotisalissa meillä on varmasti vielä parempi mahdollisuus KaDyn kaatamiseen, SoVon valmentajista Aapo Hakala ounasteli välierän avausviikonlopun jälkeen.